avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,am următoarea situație: divorțată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,am următoarea situație: divorțată custodie comună ...

Bună ziua,am următoarea situație: divorțată custodie comună și domiciliul minorului la mine.Vreau anul viitor sa merg in vacanță cu minorul in afara țării.Problema este că tatăl refuză să-mi acorde procură și bineînțeles pașaport pentru minor. Intenționez să mă adresez instanței de judecată pentru procură și pașaport.
Întrebarea mea este procura și pașaportul obținute în instanță prin hotărâre prezidențială sunt valabile strict pentru această vacanță?sau până împlinește minorul 18 ani?
Daca vreau să-mi petrec vacantele cu el in afara țării trebuie sa deschid proces în fiecare an ?sau la fiecare ieșire din tara?
Menționez că în trecut tatăl a fost plecat cu minorul in Bulgaria in vacanță iar eu nu am avut nimic împotrivă.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Floarea Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 14:52, 5 Decembrie 2022
De fiecare data cand celalalt parinte nu isi da acordul intr-o anumita chestiune privind minorul, celalalt poarinte se adreseaza instantei pentru suplinirea acordului . Pasaportul are termenul sau de valalbilitate dar nu influenteaza demersul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a pleca in străinătate cu un minor anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Vreau sa plec in excursie împreuna cu fiul meu minor in afara țării ! Ce acte imi sunt necesare? Menționez ca am de la judecătorie o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori,custodie comuna ContSters423422 ContSters423422 Buna seara! As dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care sunt divortata,am doi copii,custodie comuna cu domiciliul la mama si am achizitionat un sejur la ... (vezi toată discuția)
Declarație acord ieșire din țară cu minor Turmav Valentina Turmav Valentina Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem ... (vezi toată discuția)