avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declarație acord ieșire din țară cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declarație acord ieșire din țară cu minor

Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem sa plecam din tara. As putea obține în instanta o procura pt copil?
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:39, 25 Februarie 2020
sa plecati unde, in vacanta ?
Puteti apela la instanta sa solocitati suplinirea acordului tatalui.
Nu în vacanta. Sa muncesc in afara tarii. Dar fără fata nu as vrea sa plec iar taicasu nu este de acord deși el vine în tara de 2 ori pe an
Stimata doamna,

Puteti solicita instantei de judecata suplinirea acordului paratului, in vederea parasirii tarii, pentru a locui efectiv in strainatate.

Totodata, va este necesar pasaportul individual pentru minor.

Daca ati fi dumneavoastra stabilita in strainatate, ati avea formalitati deja efectuate, anume resedinta statornica stabilita, un eventual contract de inchiriere, inregistrarea dumneavoastra in fata autoritatilor abilitate, nu ar mai fi necesar acordu fostului sot, pentru a parasi tara.(avem in vedere statul de resedinta).

Procedura poate fi initiata si de urgenta, pe cale de ordonanta presedintiala, daca invocati un prejudiciu, ori pierederea unor drepturi.

Masura este una urgenta, granica, temporara.

Invocati cat mai multe argumente, care sa conduca la ideea ca parasirea tarii este una intemeiata, motivata,in interesul minorului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi iau copiii din românia Elena Cordoneanu Elena Cordoneanu Am custodie comuna cu fostul sot. Domiciliu copiiilor este la mine el are program de vizita si o pensie alimentara foarte mica. Imi pot lua copiii din ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)