avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani retinuti de ATM. in cate zile este obligata banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani retinuti de ATM. in cate zile este obligata banca sa ii ...

Bani retinuti de ATM. in cate zile este obligata banca sa ii restituie ? Am efectuat o retragere de la un ATM al altei banci fata de cea emitenta a cardului, insa inainte de eliberare, ATM-ul a inceput sa isi faca un soi de update si nu a mai eliberat suma si nici chitanta. Doar a afisat pe ecran : "ne cerem scuze, momentan bancomatul nu functioneaza" si am apucat sa fac poza. ATM-ul nu este in incinta unei banci. Am sesizat imediat ambele banci intai telefonic( cu inregistrarea sesizarii) si in maxim o ora de la incident m-am prezentat si in sucursala bancii emitente a cardului, ca sa am a doua parere. Intr-adevar se inregistrase sesizarea. Initial mi-au comunicat termen de solutionare 2-3 zile. Insa deja se fac 10 zile de la incident si nu mi-au restituit banii. Cand revin cu telefon, primesc acelasi raspuns. Ba unul dintre ele a fost:" teoreric trebuia sa fi primit banii, dar nu stim ce se intampla?"Acum mi se spune ca termenul maxim ar fi de 30 de zile. Intrebare: care este termenul prevazut de lege? Inteleg ca nefiind aceeasi banca, cea emitenta a cardului cu cea de unde am incercat sa retrag, e necesara o comunicare intre banci si poate dura mai mult, dar de ce mi s-a comunicat acel termen de rezolvare ca ulterior sa mi se spuna dupa 6 zile ca poate dura 3o de zile ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela888 , utilizator 10:23, 27 Decembrie 2022
În 30 de zile.
30 de zile lucratoare ? Sau calendaristice?

mitabiciclista a scris:

În 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca mireair mireair Buna ziua Am o nelamurire legata de o problema recenta cu o banca din Bucuresti si orice sfat este binevenit. Pe scurt - am incercat sa extrag bani de la ... (vezi toată discuția)
Problema la retragerea de numerar din bancomat ibmoldovan ibmoldovan Buna ziua. In anul 2012, luna Martie am dorit sa retrag de pe cardul personal suma de 3500 lei. Din nefericire, banca care mi-a emis cardul nu mai exista in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca viorelmlucaci viorelmlucaci intr-o localitate unde nu exista nici un bancomat decat a unei sigure banci [banca 1]am solicitat restituirea sumei de 2000 lei cu un card de debit, tranzactia ... (vezi toată discuția)