avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema la retragerea de numerar din bancomat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema la retragerea de numerar din bancomat

Buna ziua. In anul 2012, luna Martie am dorit sa retrag de pe cardul personal suma de 3500 lei. Din nefericire, banca care mi-a emis cardul nu mai exista in zona unde locuiesc, asa ca am incercat la bancomatul altei banci.
Primul bancomat la care am incercat, mi-a afisat mesajul "tranzactia nu poate fi efectuata"(am inteles ulterior ca era limitat la suma de 2000 lei). Al doilea bancomat la care am incercat, acelasi mesaj, cum ca tranzactia nu poate fi efectuata. Am incercat din nou, la alt bancomat, la fel, nu am reusit sa retrag suma solicitata.
Dupa aproximativ 7 zile ma aflam intr-o alta localitate, la 500 km distanta, si am dorit, de asemeni sa retrag 2000 lei de pe card, bancomatul refuzandu-mi tranzactia. Am intrat in banca respectiva, am incercat sa retrag de la casierie prin POS-ul bancii, la fel, aceasi problema.
Am mers la o sucursala a bancii care mi-a emis cardul, am cerut extras de cont, de unde am constatat ca suma de 3500 lei mi-a fost eliberata de al doilea bancomat de unde am incercat sa retrag suma.
Am facut plangere la banca, ei spun ca bancomatul a eliberat banii, am facut plangere la politie, dupa 2 luni mi-au spus ca nu pot face nimic, e cu autor necunoscut, inregistrarile video de la bancomat nu pot fi puse la dispozitie, pe motiv ca nu mai exista, iar parchetul mi-a clasat cauza.
Ce se mai poate face pentru a-mi recupera prejudiciul? Si daca se poate sa imi recomandati un avocat cu suficienta experienta in asemenea spete, preferabil din Cluj.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibmoldovan , utilizator 14:32, 29 Septembrie 2013
Chiar nimic nu mai puteti face.
Buna ziua,
Tranzactiile la ATM-urile bancilor sunt destul de sigure. In cazul dvs exista posibilitatea ca ATM-ul sa dea reject pe suma care ati dorit sa o scoateti si sa fi lasat un HOLD pe cont. In acest caz, trebuie sa faceti o cerere cu numar de inregistrare la banca de unde aveti cardul, prin care nu recunoasteti tranzactia. Aceasta cerere se va procesa intre bancile implicate (in sistem se vede de unde vine tranzactia), urmand ca banca posesoare a ATMului sa verifice soldul pe ATM din acea zi. Se poate depista extrem de usor un plus sau minus pe ATM, aceste date fiind inregistrate si pastrate 10 ani in sisteme.
Deci faceti cererea, dar va dura peste 40 zile procesarea...

O zi buna.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca viorelmlucaci viorelmlucaci intr-o localitate unde nu exista nici un bancomat decat a unei sigure banci [banca 1]am solicitat restituirea sumei de 2000 lei cu un card de debit, tranzactia ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde in cazul in care banca imi blocheaza banii fara motiv psyche383 psyche383 Iata ce mi s-a intamplat concret: Am incercat sa retrag o suma mare de la ATM-ul bancii si mi-a dat o eroare generala, fara sa imi elibereze vreo chitanta de ... (vezi toată discuția)