avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Internship
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Internship

Buna ziua,

Daca vreau sa iau studenti in internship, practica, timp de mai multe luni care sunt posibilitatile legale, in afara contractului de munca? Internship-ul presupune sa vina la firma sa-i invat si sa lucreze apoi maxim 4 ore pe zi, dar nu ca si un angajat cu toate responsabilitatile. Vreau sa-i platesc, insa nu prin contract individual de munca. Am cautat si am vazut ca nu merge cu contractul de ucenicie. Dar in cazul absolventilor de facultate ce acte ar trebui intocmite?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:18, 22 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa incheiati o Conventie pentru practica studentilor cu facultatea unde sunt ei.
Conventia se intocmeste avand ca parti: Facultatea - in calitate de organizator de practica, Firma dvs - in calitate de partener de practica si Studentul - in calitate de practicant.
In aceasta conventie se stabilesc obligatiile pentru fiecare parte.

Asa nu aveti nici o obligatie financiara (adica nu trebuie sa le dati salariu).
La sfarsitul "practicii" le eliberez adeverinta ca au facut practica ptr ca le este si lor necesara la facultate (au de facut stagiu de practica).

Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Bursa privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca Irina C Irina C Buna seara, Ma intereseaza sa aflu daca stagiile de practica (ulterioare absolvirii de studii postuniversitare) pot fi considerate vechime in munca. Sau ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal de desfasurare a unui stagiu de practica Tallulah Tallulah Buna ziua! Mi-ati putea spune, va rog, care sunt conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a unui stagiu de practica, respectand legea? Eu am ... (vezi toată discuția)
Pot organiza sesiuni de practica/internship ca si pfa? emm92 emm92 Buna ziua, am fost intrebata in repetate randuri de colegi de breasla aflati la inceput de cariera daca as accepta sa le ofer posibilitatea unui stagiu de tip ... (vezi toată discuția)