avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna !după neacordarea priorității mi s-a reținut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna !după neacordarea priorității mi s-a reținut permisul ...

Buna !după neacordarea priorității mi s-a reținut permisul pe 90 de zile .azi am primit un document în care scrie că trebuie să mă prezint la serviciul politiei rutiere unde sunt înregistrată în evidență pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație .eu sunt inca începătoare ,deci bănuiesc că nu este vorba de testul acela pentru redobândirea permisului
Nu înțeleg ce este
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:06, 12 Ianuarie 2023
Ba tocmai despre acel test 13/15 e vorba, v-a luat pemisul pe 90 de zile pentru ca nu ati acordat prioritate si s-a produsun accident.
Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
...........................
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Neprezentarea, sau nepromovarea testului suplimenteaza suspendarea permisului cu inca 30 de zile.

Articolul 106
......................
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)
Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)