Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,as avea o întrebare în legătură cu cheltuielile ...

Buna ziua,as avea o întrebare în legătură cu cheltuielile de anvelopare după vz locuinței...țin să precizez că eu sunt plecat în străinătate de 20 de ani..in locuința mea stătea o prietena care m- a informat de decizia asociației de a anvelopa blocul, fiind necesară plata unei sume obligatorii pentru deschiderea procedurii...suma a fost plătită și de atunci nu am mai avut nici o solicitare de plata...am vorbit de mai multe ori cu administratorul blocului și nu am fost niciodată informat că ar fi urmat să sosească alte sume de plata...precizez ca nu am semnat niciodată nimic...acum doi ani am decis să vând apartamentul,am luat adeverință de la primărie și de la asociație că nu am datorii (anveoparea a fost terminată acum 3 ani) și,încă o dată nu mi s-a adus la cunoștință de alte cheltuieli... săptămâna trecută însă primăria a trimis lista cu banii datorați pentru anvelopare (pe numele noului proprietar) iar acesta dorește să plătesc eu... legea ce spune în acest caz? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adriy , utilizator 11:01, 24 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)))
Vad ca nu puteti dormi noaptea de grija adevarului suprem si de faptul ca cineva poate sa aiba o parere contrara fata de a dvs. De aici rezulta ca va considerati detinatorul acestui adevar, din moment ce toate argumentele altuia sunt discutabile, dar nu le demonstrati mai niciodata invaliditatea (cel putin in cazul meu). Si o mai dati si de gard in domenii cu care nu aveti tangenta.

Ca sa dormiti bine, de acum inainte, sa stiti ca v-am dat destule like-uri, acolo unde m-au convins raspunsurile date. Iar despre "parteneriat" ...mai bine intrebati moderatorii sau administratorul cam in ce relatii sunt cei doi useri care va strica somnul.

Sa stiti ca aici nu aveti nici o autoritate didactica si de nici un fel, ar trebui sa cititi regulamentul inainte de a va avinta la tot de supozitii : www.avocatnet.ro/forum/main/...

Daca va doriti un voluntariat, deschideti-va un site propriu, aici e un forum de discutii, sunteti musafir intr-o casa, nu "vedeta" reuniunii. Nu sunt valabile decit regulile amintite mai sus.

Ginduri bune si argumente solide !

In ce priveste subiectul de fata, cred ca prima data ar trebui cunoscut continutul contractului dintre asociatie si primarie . Contractul a fost semnat in perioada vechiului proprietar. De acolo rezulta niste obligatii asumate.
Exemplu:[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Buna ziua,as avea de făcut câteva precizări... Administratorul blocului s-a schimbat de aproximativ o lună...Am trimis o solicitare de clarificare noului administrator care mi a răspuns aseară,după discuția cu dvs,și mi a spus următoarele:
Chitanța nu este necesara atât timp cât suma plătită de mine rezultă că avans
Recepția lucrărilor s -a făcut anul trecut (după vz) și până lună trecută nu s-au știut sumele de plata
El nu are un contract cu primăria pentru efectuarea lucrărilor (citez,,nu mi s-a transmis un contract scris,,și probabil este o înțelegere verbală)ceea ce mi se pare foarte ciudat și că acest acord ar fi fost că proprietarii sa plătească 25%din suma totală
In încheiere mi a spus că sumele trebuie plătite de noul proprietar
Evident există multe lipsuri în ceea ce a făcut vechiul administrator și eu nu am fost informat în nici un fel de acordul cu primăria ,aveau numărul meu de telefon și puteau să mă contacteze....nu ar fi trebuit să - mi fi cerut să semnez ceva prin care rezulta că sunt la curent cu lucrările și că știu că vor fi cheltuieli ulterioare?
Nu știu dacă precizări le mele ajuta in vreun fel,din păcate situația este aceasta
E cel putin ciudata situatia, sa vina bani pentru o lucrare cu fonduri europene si sa nu existe nici un contract.
Cred ca nu comunicati cu persoana care trebuie, mai ales ca administratorul e un angajat si e nou in postul sau.
Presedintele este cel ce reprezinta asociatia in relatiile cu tertii, nu avea cum sa semneze administratorul.
Daca ati indeplinit intocmai si conditiile prevazute de art. 33 alin.2 litera a), nu cred ca aveti in momentul asta o problema. Cel mult asociatia, in relatia cu noul proprietar. Asociatia cere acei bani.
[ link extern ]
Torusi, cum de ati cerut adeverinta si de la primarie ? A specificat notarul asa ceva ? E un plus in favoarea dvs.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Buna ziua din nou,am greșit eu,am vorbit cu președintele asociației...sunt de acord cu dvs, situația este ciudata...Cumpărătorul a cerut la momentul încheierii contractului cele două adeverințe,lucrează Intr un birou notarial....eu am îndeplinit cererile sale....
Atunci, cu atit mai mult, nu are ce sa va reproseze. Deocamdata problema e intre el si asociatie. Asociatia i-a repartizat acea suma.

Alte discuții în legătură

Apartament izolat inainte de cumparare SisQUo SisQUo Buna ziua, Cer scuze daca s-a discutat anterior un subiect similar, dar motorul de cautare al forumului nu mi-a dat rezultate multumitoare. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Plata anvelopare bloc de catre noul proprietar horiabg horiabg Buna ziua, am cumparat un apartament de la o persoana fizica care detinea si o firma cu sediul social si cred ca si punct de lucru in respectivul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pt. reabilitare: vanzatorul sau cumparatorul? costul pentru reabilitare - bloc din sector 3 Mir.Tk Mir.Tk COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ? Buna ziua, Fiica mea a cumpărat un ... (vezi toată discuția)