Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Divulgare IP

Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect.
Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul site-ului si implicit al forumului, IP-ul meu (de fapt al internet cafe-ului la care merg). Cu aceste IP-uri, aceste persoane s-au prezentat in acest net cafe pentru a le cere proprietarilor acestuia sa ma identifice. Au prezentat chiar si o fotografie a mea, fapt relatat de detinatorii net cafe-ului. In plus, trag concluzia ca, odata ce imi pot vedea IP-ul cei ce detin site-ul, imi pot vedea si parola pentru user-ul de pe forum, nu ?
Vreau sa stiu cat de legala e divulgarea IP-urilor de pe care am scris pe forum cat si aceasta hartuire.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:27, 25 Iulie 2008
nu este legala divulgarea de catre detinatorii de site-uri a IP-ului utilizatorilor lor, numai organelor statului (politie , procuratura etc.)
vezi legea 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
poti sa te adresezi cu aceasta problema autoritatii de supraveghere a datelor cu caracter persinal dataprotection.ro
....din cate stiu eu a mai aparut o lege sau a fost completata legea 677/2001 cu legea 506/2004
In legea nr. 506/2004 care completeaza legea nr.677/2001 se prevad clar cand aceste date se pot divulga:
[ link extern ] >

Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect.
Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul site-ului si implicit al forumului, IP-ul meu (de fapt al internet cafe-ului la care merg). Cu aceste IP-uri, aceste persoane s-au prezentat in acest net cafe pentru a le cere proprietarilor acestuia sa ma identifice. Au prezentat chiar si o fotografie a mea, fapt relatat de detinatorii net cafe-ului. In plus, trag concluzia ca, odata ce imi pot vedea IP-ul cei ce detin site-ul, imi pot vedea si parola pentru user-ul de pe forum, nu ?
Vreau sa stiu cat de legala e divulgarea IP-urilor de pe care am scris pe forum cat si aceasta hartuire.

E o mare diferenta intre IP si parola.Sigur,IP-ul il poate vedea administratorul forumului.Doar ca nu are voie sa il divulge asa ceva.Mi se pare destul de grav ceea ce a facut acel administrator.Dupa IP se poate afla locatia de unde s-a scris,fotografia presupun ca tu ai dat-o,pentru ca altfel nu avea de unde sa o obtina.Oricum parola userului tau,daca forumul nu era facut intr-o varianta antica de phpBB,nu o poate vedea.Toate parolele sunt codate.Asta te pot asigura,dat fiind ca si eu sunt administrator pe cateva forumuri.Teoretic chiar daca cu politia e prea complicat,parerea mea,ai putea apela la hous-ul acelui site.Poti face o reclamatie,iar acestia pot decide suspendarea site-ului.Bine,daca gazduidea e platita,e mai greu de obtinul.
Trimite o sesizare pe adresa administratorului, prin e-mail. Va fi foarte utila in cazul in care cineva ar face vreo prostie folosindu-se de IP-ul si de adresa ta. Mi s-a intamplat si mie ca cineva sa trimita un mesaj folosindu-se de IP-ul meu si m-am trezit ca mi s-a restrictionat accesul la un site. Am facut sesizare si s-a rezolvat, dar nu reluarea accesului ma interesa ci sa pot arata ca se pot folosi si alte persoane de adresa mea, caz in care adminul e raspunzator.

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)