avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Ma aflu intr-o mare problema căreia nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Ma aflu intr-o mare problema căreia nu îi găsesc ...

Buna seara! Ma aflu intr-o mare problema căreia nu îi găsesc rezolvare! Problema sta în felul următor! Bunicii mei au făcut schimb de pământuri cu alte persoane prin anul 1995 cu hârtie de mână între persoane! La primărie nu se găsesc aceste pământuri nicăieri la rol bunicul ne mai reușind sa finalizeze acest proces de schimb (a decedat) însă persoanele cu care a făcut schimbul le-au trecut pe ale bunicului! Cum am putea întra în posesia acestor pământuri în condițiile în care nici acele persoane nu mai sunt în viața și moștenitori nu au succesiunea dezbătută? Mai putem face ceva...de la schimb și până în prezent noi muncim pământul însă taxele pt impozit nu au fost achitate de nimeni , ...nu știu ce este se făcut! Va mulțumesc pt eventualele răspunsuri! Primăria nu accepta acea hârtie de mână....prin urmare bunicul a rămas și fără pământul lui și fără cel cu care a făcut schimbul!????????
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Raisaelena03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:31, 26 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția ar putea fi o acțiune în uzucapiune, dar discuția este mai amplă, pentru că situația este destul de complicată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau inscrierea proprietatii in cartea funciara? adyo17 adyo17 Buna ziua! As vrea sa stiu care este calea cea mai simpla (din punct de vedere al timpului si/sau financiar) de a intra in posesia unui teren. Din ce m-am ... (vezi toată discuția)