avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua si scuze de deranj Am si eu o intrebare . ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua si scuze de deranj Am si eu o intrebare . Langa scara ...

Buna ziua si scuze de deranj
Am si eu o intrebare . Langa scara blocului un vecin parcheaza masina personala mai exact langa peretele blocului .Are loc platit acolo de la primarie.Acum cateva zile a cazut tencuiala pe masina si a adus la asociatia de proprietari devizul reparatie la masina ,mai exact 8500 lei .Intrebare - asociatia e obligata sa ii plateasca reparatia masinii daca sa intamplat sa cada tencuiala pe masina ? Distanta de unde parcheaza masina si peretele blocului e de maxim 50 cm .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:30, 30 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este doar parerea mea:
- locul descris de dvs. nu mi se pare a fi un loc amenajat si inchiriat de catre primarie pentru a fi loc de parcare de resedinta;
- vecinul dvs. chiar nu s-a gandit nicio clipa ca distanta fiind asa de mica, s-ar putea sa se intample ca un ghiveci cu flori, o bucata de geam, tencuiala, etc. ar putea sa cada si sa avarieze auto?

Asadar, eu nu pot sa cred ca onor primaria localitatii dvs. a amenajat un loc de parcare la 50 cm de peretele blocului. In consecinta, omu' joaca si el o carte, poate gaseste niste creduli pe la asociatie...
Lasati-l in pace, sa mearga el sa lupte cu asiguratorul, cu primaria, cu cine mai stie el. Probabil ca o sa se ajunga in instanta - unde rezultatul , va zic de pe acum , va fi imprevizibi si depinde de factorii pusi de mine in discutie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa se certe cu primaria, care i-a dat parcare nerespectind legea :

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
...............................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc frumos
mersi mult
Are loc platit acolo de la primarie.

Daca locul de parcare este amenajat de catre primarie,atunc asociatia de proprietari este exclusiv responsabila pentru eventualele prejudicii generate de neasigurarea starii tehnice a partii comune de imobil de locuit in comun

Alte discuții în legătură

Buna ziua! intampin urmatoarea problema . recent, cineva isi ... gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)
Bună seara, s a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ... dana1965 dana1965 Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)