avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce are parcări ...

Bună ziua!
Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce are parcări si supraterane si subterane.
Problema mea este următoarea: locuind la parter, am terasa deschisă. In dreptul terasei mele, s-au trasat locuri de parcare, din ce inteleg, ele au fost trasate de la inceput, dar nu s-a parcat pe ele, deoarece fostul proprietar al apartamentului unde locuiesc nu a fost de acord. Având in vedere faptul ca, stiu ca exista un articol de lege, prin care se menționează ca parcarea este permisă doar daca este trasată la 5 m de geamul/peretele blocului, cum as putea proceda ca legal sa nu ii se mai permită parcarea vecinului ce parchează(nu orice masina ci o duba) in dreptul terasei mele..?
Cel mai recent răspuns: Greenuniverse , utilizator 23:09, 8 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:..
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]
Articolul 2
Normele de igienă și sănătate publică sunt obligatorii, potrivit legii, pentru toate unitățile din sistemul public și privat, precum și pentru întreaga populație.
Articolul 3
Nerespectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației atrage răspunderea disciplinară, administrativ-materială, civilă ori, după caz, penală, în sarcina persoanelor vinovate de abaterile săvârșite.
[ link extern ]

Dati in judecata asociatia/dezvoltatorul ca a trasat o astfel de parcare. Nu e vinovat vecinul.
Buna seara, am fost in aceeasi situatie. Inainte de a da in judecata am angajat cu avocat care a chemat la mediere dezvoltatorul si primaria care a dat aprobare pentru parcare. Sa rezolvat prin mediere. Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Bună ziua. În zona în care locuiesc se modifica parcările ... OliviaSuper OliviaSuper Bună ziua. În zona în care locuiesc se modifica parcările (se fac mai multe). Spațiul verde de sub geam va fi înlocuit. Ce distanta trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un vecin care si-a montat aer conditionat care ... AndaHut AndaHut Buna ziua. Am un vecin care si-a montat aer conditionat care picura pe masina mea. L-am rugat sa gaseasca o solutie, insa nu a facut nimic. I-am propus sa ... (vezi toată discuția)