Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

M am despărțit de șapte ani de sotie dar nu am divorțat , ...

M am despărțit de șapte ani de sotie dar nu am divorțat , intre timp am făcut o casa cu actuala concubina , soția are dreptul și la casa dobândită cu concubina ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:21, 2 Februarie 2023
Toate bunurile construite sau achiziționate în timpul căsătoriei sunt prezumat a fi bunuri comune ale ambilor soti.
Inițiați urgent procesul de divort.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat și discutați în detaliu situația.
Art 385 C civ ne arata ca sotii pot cere instantei sa se constate ca regimul matrimonial comun a incetat la data despartirii in fapt.

Demarati actiunea de divort alaturi de un avocat si nu vor fi probleme.

Daca mai stati asa casatorit, sotia va veni cu certitudine la mostenire, macar la divort aveti o sansa sa se excluda imobilul din masa bunurilor comune a sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)