avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am nevoie de sfatul dumneavoastră în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură ...

Bună ziua!
Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură cu o moștenire.
Părinții mei au construit o casă în anul 1951 pe un teren pe care tatăl meu a primit cadou de la tatăl lui, însă fără nici o hârtie.

După moartea părințiilor mei vrem să vindem casa părintească (suntem 3 frați), însă după identificarea terenului de către topograf am aflat, că 800 m² de teren (din totalul de 2089 m² ) împreună cu casa este pe numele a celor doi frați ale tatălui meu. Restul de teren, de 1289 este pe numele bunicului.

Cartea funciară pentru cei 800 m² de teren și casă a fost făcută în anul 1974, când bunicul a vrut să lase moștenire celor doi copii (pentru unchiul meu și mătușa mea) vechea casă în care locuia dânsul, dar la oficiul de cadastru au făcut o greșeală și a fost intabulată casa noastră și cei 800 m² de teren pe numele celor doi frați.

Unchiul și mătușa mai sunt în viață și sunt de acord să ne doneze casa și cei 800 m² de teren, dar nu știu ce se poate face cu restul de 1289 m² .
Vă rog să-mi dați un sfat ce posibilități sunt pentru dobândirea dreptului de proprietate, fără să facem succesiune după bunicul?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Dobandirea dreptului de proprietate vmarta vmarta Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In anul 1951 socrul meu a construit o casa pe un teren primit cadou de la tatal lui, insa fara acte ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)