Bună ziua!
Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură cu o moștenire.
Părinții mei au construit o casă în anul 1951 pe un teren pe care tatăl meu a primit cadou de la tatăl lui, însă fără nici o hârtie.
După moartea părințiilor mei vrem să vindem casa părintească (suntem 3 frați), însă după identificarea terenului de către topograf am aflat, că 800 m² de teren (din totalul de 2089 m² ) împreună cu casa este pe numele a celor doi frați ale tatălui meu. Restul de teren, de 1289 este pe numele bunicului.
Cartea funciară pentru cei 800 m² de teren și casă a fost făcută în anul 1974, când bunicul a vrut să lase moștenire celor doi copii (pentru unchiul meu și mătușa mea) vechea casă în care locuia dânsul, dar la oficiul de cadastru au făcut o greșeală și a fost intabulată casa noastră și cei 800 m² de teren pe numele celor doi frați.
Unchiul și mătușa mai sunt în viață și sunt de acord să ne doneze casa și cei 800 m² de teren, dar nu știu ce se poate face cu restul de 1289 m² .
Vă rog să-mi dați un sfat ce posibilități sunt pentru dobândirea dreptului de proprietate, fără să facem succesiune după bunicul?