avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE ....FÃRÃ RASPUNS.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE ....FÃRÃ RASPUNS.

IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNÃ CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ESTE CASA PARINTEASCÃ.......BUNICUL ARE 2 COPII..TATA CARE LOCUIESTE CU BUNICUL SI CARE A AJUTAT LA CONSTRUCTIA CASEI SI LAURENTIU(FRATE),CARE ARE O CASÃ LUI,SUCCESIUNEA NU SE DESCHIDE DE CEI DOI FRATI,..LAURENTIU DECEDEAZÃ RAMÂNE SOTIA LUI LAURENTIUSI UN FIU..NU AU PRETENTI NU DESCHD SUCCESIUNEA LA CASA BUNICULUI,DECEDEAZÃ SI SOTIA SI FIUL ...MOSTENIREA ADICÃ CASA UNCHIULUI RÃMÂNE IN COTA DE 1/2TATÃLUI.MEU,RESTUL DE 1/2 SOREI SOTIEI LUI LAURENTIU...INTREBATRE ESTE SORA SOTIEI LUI LAURENTIU ARE VREUN DREPT ASUPRA CASEI UNDE LOCUIESTE TATÃL MEU?????
1 CASA NU ESTE CASÃ PARINTEASCÃ
SI VORBA AIA NU AU PUS NICI O CARAMIDA ACOLO....:(
2 :(PLATA IMPOZITELOR EFECTUATA DE TATA.. .
ASTEPT RASPUNS...MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: annaane28 , utilizator 21:17, 5 Aprilie 2013
Trebuie dezbatute mostenirile dupa bunici, la acestea vin tatal dvs si fratele dansului care era in viata la decesul celor doi, cotele fiind de 1/2 pt fiecare. Dupa unchiul dvs care transmite cota de 1/2 din Casa vin la mostenire Sotia si fiul . Sotia are 1/8 (1/4 din 1/2) si fiul are 3/4 din 1/2. Acum problema se Pune in felul urmator cine a decedat primul Matusa sau varul dvs?! In functie de asta se stabilesc cotele care se retransmit...sora Matusii va mosteni cota retransmisa de sora ei decedata....va avea o cota mocha dar va avea...
MATUSA MOARE PRIMA,APOI VÃRUL....DAR DUPA MOARTEA VARULUI NEAVÂND ALTI MOSTENITORI(ADICÃ FRATI COPII,ETC) RÃMÂNE IN COTÃ DE 1/2 TATALUI MEU ...1/2 MATUSI....IN FOND CA FAPT DIVERS SI CASA UNCHIULUI ERA CONSTRUITÃ DE BUNICUL,IAR CASA CARE ESTE IN INTREBARE NU ESTE CASA PÃRINTEASCÃ..UNCHIUL NU A STAT NICI O ZI ACOLO...MULTUMESC PENTRU RÃSPUNS .
Daca Matusa moare prima , la mostenirea acesteia vine varul dvs si are cota de 1/2 din casa , iar la moartea lui tatal si Matusa lui impart acea cota de 1/2 . Adica sora matusei dvs are un 1/4 din Casa prin retransmitere.
MULTUMESC DIN SUFLET,..SPER SÃ SE REZOLVE PE O CALE AMIABILÃ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici Hexplorer Hexplorer Buna ziua. Bunicii soțului meu sunt decedati. De curand au decedat si copiii bunicilor, tatal si unchiul sotului. Unchiul nu a avut copii. Sotia unchiului ... (vezi toată discuția)