avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu fractura, ...

Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu fractura, angajat fiind. La urgențe a fost nevoie sutura, gips și mi-a eliberat certificat de concediu medical pe 15 zile, dar cu cod de indemnizatie 0.1. De la spital acum "mi se spune ca da, e acest cod în loc de 0.6 deoarece s-a schimbat legea și doar prima zi a fost urgență". Mi se pare o aberație, întrucât am stat 14 zile cu mana în gips, 3 puncte de sutura. Ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 22:35, 13 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Fiind vorba de un eveniment casnic, in afara serviciului, nu se cerceteaza de catre angajator.
Ati primit certificat medical cod 01 pentru boala si se plateste ca atare. Codul 06 este pentru accident de munca.
E curios pentru ca stiu din propria experienta ca si medicul de familie poate elibera certificat medical de 4 zile cu cod 06 Urgenţă medico-chirurgicală platit 100%
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
inspectorSSM, utilizator
E curios ca de la urgență a dat 15 zile,știu din proprie experiența ca se dau 5 zile maxim,dacă mai e nevoie se dă de la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Va rog sa mi spuneti cum se plateste concediul medicat pt cod 631 (alte artrite) . Am avut piciorul in gips din cauza acestei boli si am fost ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de servicii medicale de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat? andomar andomar Pot beneficia de servicii de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat ? Am alunecat si am o problema cu un picior entorsa sau chiar fractura iar ... (vezi toată discuția)