avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A reusit vreo Asociatie de Proprietari din Bucuresti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A reusit vreo Asociatie de Proprietari din Bucuresti sa-si schimbe ...

A reusit vreo Asociatie de Proprietari din Bucuresti sa-si schimbe statutul conform legii 196/2018 ?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 13:55, 13 Februarie 2023
Am observat mai multe incercari de modificari ale actelor constitutive ale Asociatiilor de Proprietari din Bucuresti care sunt in curs sau au fost respinse (nefiind mentionate motivele):
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI KRISTAL RESIDENCE 2 (sectorul 4)
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI POŞTALIONULUI 59 BLOC 1 (sectorul 4)
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI IARBA CÂMPULUI 60 (sectorul 4)
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI CALEA VĂCĂREŞTI NR. 318 - BLOC 3B (sectorul 4)
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC AMIRO (sectorul 4) -
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI VIVA METALURGIEI BLOC 2 (sectorul 4) - modificări acte constitutive persoane juridice Asociaţie de proprietari
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC 41 (sectorul 4)
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC M1 (sectorul 4)

Am observat totusi ca exista cazuri de cerere partial acceptata pentru:
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC 13 (sectorul 4) - Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de petenta Asociaţia de Proprietari Bloc 13. Dispune înregistrarea în registrul special al instanţei a modificărilor statutului şi acordului de asociere conform hotărârii adunării generale din 09.07.2022. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind înregistrarea în registrul special al instanţei a regulamentului condominiului şi a componenţei nominale a organelor de conducere.
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC A12 (sectorul 4) - Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de petenta Asociaţia de proprietari Bloc A12. Dispune înregistrarea în registrul special al instanţei a modificărilor privind statutul, conform hotărârii adunării generale din 25.11.2022.

Am gasit totusi cazuri in care cererea a fost acceptata fara probleme:
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC P4 SCARA 1 - (sectorul 4) - Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune înregistrarea în Registrul Special al instanţei a modificărilor conform hotărârii adunării generale din 08.04.2022. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI DRUMUL BINELUI 229-231 CORP A - Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune înscrierea petentei în Registrul Special de la grefa Judecătoriei Sector 4 Bucureşti. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NEW WORLD VĂCĂREŞTI - Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petenta Asociaţia de Proprietari New World Văcăreşti. Dispune înscrierea petentei în Registrul Special de la grefa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare.
- ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC 6 - Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petenta Asociaţia de Proprietari Bloc 6 Scara 1. Dispune înscrierea petentei în Registrul Special de la grefa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare.

Intrebarea este daca in celelalte sectoare ale Bucurestiului nu exista macar incercari de modificare a statutului juridic al Asociatiei de Proprietari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari in conformitate cu disp L nr 196/2018 indiferent unde sunt pe teritoriul national,detin obligatia sa actualizeze documentele asociatiei de proprietari
Motivul respingerii se datoreaza netespectarii dispozitiilor in vigoare si neactualizarii documentelor conform prevederi si modificari operate de catre legiuitor
In sectorul 3 a fost depusa o cerere cu documente respectiv statutul , depus in luna noiembrie si respinsa in luna ianuarie ca neantemeiata , cu apel in 5 zile , probabil ca motivul este acel pe care il invoca ynocentta - sunt foarte secretosi cei care l au depus !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devine activa asociatia si se poate intruni adunarea generala Florinel12345 Florinel12345 Buna ziua, Ieri au aparut pe situl judecatoriei urmatoarele: Solutia pe scurt: Admite cererea. Acorda personalitate juridică petentei. Dispune înscrierea ... (vezi toată discuția)
Alegerea unei noi conduceri corneliabenesch corneliabenesch Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare conducere asociatie la judecatorie Marcus2 Marcus2 In pofida faptului ca era deja programata si afisata adunarea generala anuala ordinara, un grup de cca jumatate din numarul total al membrilor asociatiei a ... (vezi toată discuția)