avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , as avea nevoie un sfat în legătură cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , as avea nevoie un sfat în legătură cu ce acte ...

Bună ziua , as avea nevoie un sfat în legătură cu ce acte ar trebui sa fac .
Se da următoarea situație: concubinul meu are un apartament luat prin prima casa , noi suntem împreună cu mult înaintea acestui credit ,dar doar el a fost eligibil la banca pentru credit. Noi plătim ratele din banii comuni . Acum doresc sa îl ajut cu plata în avans cu o parte din credit, banii aceștia fiind din moștenirea mea . Eu ce acte ar trebui sa fac pentru a ma asigura ca voi avea și eu parte din apartament? Sau e indicat sa fac un act de uzufruct viager ? Contract de vânzare cumpărare ar fi posibil doar după încheierea creditului în cel mai bun caz 15/20 de ani. Ținând cont ca ratele se plătesc din banii comuni și eu voi plății din banii personali o mare parte din creditul lui , ce acte ma sfătuiți sa fac pentru a ma proteja? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:53, 14 Februarie 2023
parintii dvs sunt decedati ?

cat sunteti concubini, nu e indicat sa faceti nimic.
uzufruct si sa vrea, nu poate sa va dea din pricina bancii
Va mulțumesc pentru răspuns , doar mama este decedata de acolo și moștenirea cu pricina . Am înțeles deci singura varianta legala este doar contractul de creanță pentru suma pe care i-as împrumută. În concluzie tot ce se plătește din banii comuni ,inclusiv ratele către banca ,vor fii fără "recuperare" . Va mulțumesc, o zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ori va casatoriti, ori aveti banii de cheltuieli separat, adica varstai fiecare in casa o suma egala ptcheltuielile casei, chiar nu e cazul sa platiti rate alaturi, pt ca termenul de prescriptie nu e suspendat aca in cazul sotilor, deci veti avea o problema cu acest drept de creanta.
daca ii dati bani in mana ca s aplateasca anticipat, faceti un contract de imprumut cu data certa de restituire. Ni nu are sens pt el sa ia in aceste conditii.
puteti lua cu banii aia un bun pt dvs, care va fi propriu.
va sfatuiesc sa nu amestecati lucrurile ca sa nu iasa discutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Imprumut mareboys mareboys As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a ... (vezi toată discuția)
Creditul de la banca dupa deces roberta_a roberta_a m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost ... (vezi toată discuția)