avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a partajului iar ei trebuia sa ii platesc sulta corespunzatoare pt 1/2 din apartament. Pana la terminarea procesului de partaj eu m-am recăsătorit si pentru a ii plăti sulta primei soții am facut un împrumut la bancă cu actuala soție, fără a face însă alte acte că ar avea pretenții la ceva în schimb pentru acel împrumut (menționez că împrumutul a fost girat cu casa mamei mele). Acum, actuala soție nu mai dorește să plătească împrumutul cu mine și vrea înapoi banii plătiți, inclusiv dobânda, pentru că vrea să își cumpere o locuință doar pentru ea. Întrebarea mea , defapt două:
1. Poate cere banii înapoi cu dobândă cu tot, chiar dacă nu avem o astfel de înțelegere și a locuit în casă cu mine, s-a folosit de spațiu și ea?
2. În cazul unui divorț are dreptul la vreo parte din casă? (apartamentul este intabulat pe numele meu).
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 28 Noiembrie 2014
@mareboss
1) poate cere banii inapoi (este dreptul ei si legal si moral, in fond v-a ajutat sa platiti casa)
2) nu are dreptul la casa, intrucat este bun propriu (al dvs.)
Se va adresa instantei daca nu va intelegeti asupra unei sume si acolo va decide instanta ce va primi, nu va primi jumatate din ratele platite deja daca instanta va tine cont ca s-a folosit si dansa de bun, ci mai putin.
Ajutati0o sa isi ia casa ( daca nu ati divortat inca) pt ca acea casa va fi bun comun.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
gi-jane2, moderator
Si daca ea are dreptul sa isi ceara banii inapoi, eu nu am dreptul sa ii cer chirie pentru ca a locuit in aceasta casa? Intelegerea a fost ca ea ma ajuta sa obtin acel imprumut si are un acoperis asupra capului. Daca isi vrea banii inapoi, legal si moral nu e sa plateasca chirie pe spatiul folosit?
Eu am impresia ca v-ati casatorit a doua oara doar ca sa va ajute sa o despagubiti pe prima sotie! Daca e "legal si moral" ar trebui sa ii platiti si dvs. lucrul in casa (mancare,spalat, curatenie) nu? Ca doar a lucrat si pentru dvs. nu numai pentru ea!Daca divortati ea nu are nici un drept pe apartament e normal ca vrea banii inapoi(cu tot cu dobanda platita pentru ca dvs. ramaneti cu apartamentul), doar nu asteptati sa suporte ea dobanda creditului pentru apartament! Mai ganditi-va!
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
pusa2mimi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legal si moral nu e sa plateasca chirie pe spatiul folosit?

Nu pt ca va e sotie !

Alte discuții în legătură

Suma compensatorie mareboys mareboys In urma unui proces de partaj asupra unui apartament cumparat cu prima sotie, am obtinut apartamentul si obligat de instanta sa ii platesc sotiei o sulta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Sulta brokenangel brokenangel Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 .. Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)