avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoatere utilizator din talonul masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoatere utilizator din talonul masinii

Doresc sa fac un contract de comodat pentru masina mea, si sa trec o persoana in talon ca utilizator. In cazul in care conform clauzelor la care am cazut de acord, contractul s-ar desface iar persoana respectiva nu ar mai avea drept de utilizator, care ar fi procedura prin care as putea scoate utilizatorul de pe talon? Cu ce fel de acte ar trebui sa ma prezint la DRPCIV?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:14, 20 Februarie 2023
Faceti aceeasi operatiune de doua ori, prima data pentru adaugare, a doua oara pentru scoatere :[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
latka, moderator

OMAI 1501/2006 privind inmatriculare prevede
art. 7 înscrierea în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va mentiona solicitarea explicita în cerere dar se refera numai la inmatriculare nu si dupa inmatriculare.

Atat introducerea tertului in certificatul de inmatriculare cat si scoaterea acestuia se realizreaza de catre proprietar in cererea adresata DRPCIV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar auto tasya tasya Buna ziua. Baiatul meu a implinit 15 ani. Chiar daca nu are inca varsta pentru permis auto ma gandeam sa ii trec masina pe numele lui. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Procura comodat auto cyan cyan 1. In cazul incheierii unui contract de comodat auto mai trebuie incheiat o procura pentru ca in cazul in care certificatul de inmatriculare este retinut de ... (vezi toată discuția)
Proprietar și utilizator pe certificat de inmatriculare. Rban Rban Bună ziua. As dori sa știu dacă pe certificatul de înmatriculare al unui autoturism poate apărea un utilizator (altul decât proprietarul). Si de asemenea ... (vezi toată discuția)