avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare proprietar auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare proprietar auto

Buna ziua.
Baiatul meu a implinit 15 ani.
Chiar daca nu are inca varsta pentru permis auto ma gandeam sa ii trec masina pe numele lui. Este posibil acest lucru? Care ar fi metodele de transfer de proprietate? Act de vanzare-cumparare sau ...?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:13, 5 Septembrie 2013
Transferul de proprietate se poate face prin v/c, donatie sau mostenire.
Am inteles, dar varsta copilului reprezinta un inconvenient in efectuarea vanzarii autoturismului? Pot vinde unei persoane care nu are 18 ani?
Sau il pot trece si pe el pe talonul masinii? Caci trebuie sa imi schimb talonul.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
tasya, utilizator
Puteti sa il treceti pe talon ca si utilizator si nu este nevoie sa faceti transfer de proprietate.

Transcrierea dreptului de proprietate implica mai multe lucruri, scoaterea de la fisc a vechiului proprietar, inscriere la fisc a noului proprietar, nu are importanta varsta proprietarului, poate sa aiba si 5 ani, asigurarea RCA va fi mult mai scumpa ptr o persoana de 18 ani fata de una ptr o persoana de 35-40 de ani sau cu o vechime mai mare a permisului, taxa de timbru, etc.
Nu vad motivul pentru care vreti sa treceti masina pe numele copilului dar este problema dvs.
Multumesc mult pentru raspuns. O sa il trec uitilizator pe talon, banuiesc ca nu am nevoie de foarte multe acte. Stiti cumva ce acte se solicita in acest sens?
Se face o cerere la serviciul inmatriculari.

OMAI nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
Art. 2. -
(2) La cererea scrisa a proprietarului unui vehicul, in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare se poate inscrie si o alta persoana decat proprietarul, specificandu-se calitatea in care aceasta poate utiliza vehiculul. In cazul in care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare se mentioneaza si datele de identificare a utilizatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizator in certificatul de inmatriculare tibiche tibiche Buna ziua, Ma confront cu urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism importat din Germania. Contractul a fost facut pe numele sotiei. In ... (vezi toată discuția)
Scoatere utilizator din talonul masinii ionutdin99 ionutdin99 Doresc sa fac un contract de comodat pentru masina mea, si sa trec o persoana in talon ca utilizator. In cazul in care conform clauzelor la care am cazut de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! o platesc? mrt mrt Buna ziua. Am cumparat o masina in august 2011 si azi 23.09.2013 m a sunat fostul proprietar ca i a venit o amenda de rovigneta din ianuarie 2012 si ca trebuie ... (vezi toată discuția)