avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca inegal/fracționat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca inegal/fracționat!

Buna ziua! Numele meu este Florin și apelez la dvs pentru informații cu privire la programul inegal/fracționat de munca! Sunt angajat la o companie de transport public local (transport in comun) unde munca se desfășoară în 2 schimburi: tura de dimineața și tura de după-masă! In CIM e specificat:

H. DURATA MUNCII

1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a) Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: inegal (ore zi/ore noapte/inegal).

Problema a apărut în momentul în care au "ghicit" un program de lucru fracționat, de exemplu: 3 ore tura de dimineața, 4 ore tura de după-masă in aceeași zi!
1. E legal acest program?
2. Între cele 2 fracții, având în vedere că sunt 2 schimburi, nu e obligatoriu repausul de minim 8 ore intre schimburi?
3. Programul acesta intra la categoria "program individualizat" și atunci e nevoie de acordul salariatului?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Ovo13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 22 Februarie 2023
Inegal nu este acest program ... ci seamana a program in ture , asa cum corect ati precizat dis dvs.

Nu intra nici la program individualizat ...La acesta , durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
Mulțumesc pt răspuns! Atunci rămâne întrebarea: e legal acest program? Sunt pasibil de măsuri disciplinare daca refuz acest program de munca?
Este pentru prima data cand aud ca se prelungeste durata unui program pentru timpii morti ... in opinia mea, nu este legal un astfel de program ... sunt pasibil de sanctiune disciplinara daca refuzati , avand in vedere ca nu mi se pare un angajator de buna-credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)
Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)