avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul meu ar fi de luni pana duminica de la 7 la 15, turele de zi, turele de noapte de luni pana vineri incep de la 21 la 7 si problema este la turele de noapte de sambata si duminica cand nu am mijloc de transport pt a ajunge la ora 21 motiv pt care mi-am facut program de la 19 la 7. Acum, va rog sa-mi spuneti, e chiar asa o problema daca pe graficul de lucru apare luni7/15, marti 21/7 si vineri 7/15 si sambata 19/7? Adica ar deranja ITM sau alte foruri superioare, atat timp cat orele lunare de lucru sunt corecte?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 28 Aprilie 2017
Conform art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Prin urmare, stabilirea programului de munca o face angajatorul .
Art. 118

(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză.

Articolul acesta nu mai este valabil? Stiu ca s-au mai schimbat cateva articole .
Este valabil , insa la dvs cred ca nu se aplica.

Art. 118 C.,mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
Multumesc! Nu prea inteleg de ce nu se poate dar.... Nu sunt singurul cu problema asta, suntem 4 angajati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui program individualizat, conform art.118 C.mun., durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.

In situatia dvs., din ce ati postat, nu reiese asa ceva. In speta, la dvs este problema repartizarii timpului de munca, situatie in care in c.i.m. se poate stipula:

H. Durata muncii
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: ………….(ore zi/ore noapte/inegal). ... aici se poate insera programul mentionat de dvs. : luni7/15, marti 21/7 si vineri 7/15 si sambata 19/7

b) Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.

Alte discuții în legătură

Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)
Timp inegal si variabil paul1851 paul1851 Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)