avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contracturlui de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contracturlui de munca

Buna ziua!
Cu respect va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Fiului meu i s-a desfacut CM in temeiul art. 61 lit.a, art. 263 coroborate cu art. 264 alin.1 lit. f din Codul Muncii.
Se mai poate angaja in alta parte si cat atarna la incheierea unui nou CM aceste articole? In fapt, a lipsit de la serv. in perioada 28-31 dec. 2009. A motivat crererea de CFS cu adeverinta medicala dar comisia de disciplina a hotarat desfacerea CM.
Va multumesc,
Cu deosebita stima,
Gabriela
Are dreptul la contestarea deciziei.
contesta decizia la tribunalul din jud. de resedinte!
se poate angaja si in alta parte ...
daca are si adeverinta medicala ...
S-ar putea ca noul angajator sa-l intrebe ce a facut, ce act de indisciplina, iar fiul dvs. sa-i spuna adevarul.
Este cea mai grava sanctiune din CM si anume concedierea pe motive de indisciplina muncii.Din pacate mentalitatea angajatorilor pare a fi aceea de a se proteja in momentul in care isi doresc un angajat, intrebarea universala fiind de ce-ati plecat de la ultimul loc de munca ?, iar cum locurile de munca sunt din ce in ce m-ai greu de gasit, cu siguranta va fi afectat m-ai tarziu.Daca stie ca n-a gresit, are actele in regula in legatura cu absentele nemotivate, singura cale este instanta de judecata.
Succes.
Colegul de mai sus are dreptate...Ca sa nu aveti probleme ,mai ales ca aveti motive promovati actiune in anularea deciziai la tribunalul e domiciliul in 30 de zile de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca cf. art. 61 lit.a anonim anonim Fiicei mele i-a fost desfacut contractul de munca in baza art.61 lit. a, cu data de 9 august 2004. Ea lucreaza la aceasta firma din data de 7 iunie 2004 iar ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara salariata gravida Rentzu Rentzu Se poate concedia o salariata gravida (angajatorul a fost instiintat in scris despre situatie), pe motiv disciplinar ?- absente nemotivate mai exact.Multumesc. (vezi toată discuția)
Desfacere contract adelinepiper adelinepiper O societate poate sa desfaca un contract de munca disciplinar daca angajatul este in concediu medical. va rog si temei legal.... (vezi toată discuția)