avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restanta factura 2002
Discuție deschisă în Executare silită

restanta factura 2002

in februarie 2002, din cauze obiective, nu am mai platit factura de telefon la Orange (fost Dialog). am mai primit in martie acelasi an o factura cu penalitati pe care nu am achitat-o. eram client Dialog de vreo 2 ani. de atunci nu am mai primit nimic (facturi, atentionari, etc.).
as vrea sa stiu cum as putea afla daca mai sunt in baza lor de date ca rau platnic si ce se poate intampla.
as dori un raspuns avizat.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:52, 26 Septembrie 2006
Termenul de prescriptie este de 3 ani conform DECRETULUI nr. 167 din 10 aprilie 1958
privitor la prescripţia extinctiva

ART. 3
Termenul prescripţiei este de 3 ani
ART. 7 alin 1
Prescripţia începe sa curgă de la data cînd se naşte dreptul de acţiune sau dreptul de a cere executarea silită.

Asa ca, stai linistita.
stau, stau, dar am coleg de serviciu care pentru o factura din 2002 in valoare de 700.000 lei vechi a fost sunat de o firma de recuperare care ii cerea plata a 4.000.000, amenintandu-l cu instanta.
Termenul de prescriptie este, intr-adevar de 3 ani.
Insa, conteaza momentul din care acest termen incepe sa curga iar in cazul tau, fiind vorba de prestatii succesive, respectiv plata lunara a abonamentului, care din cate spui, ar cam trebui sa-l platesti in continuare neintervenind vreo cauza legala/amiabila de incetare a acestei obligatii, asadar, cum spuneam, pentru fiecare factura/luna curge un alt termen de prescriptie.
In concluzie, pentru facturile mai vechi de 3 ani, nu mai subzista nici o obligatie de a ta de a plati, insa, cu privire la celalalte, n-ar trebui sa stai deloc linistit, fiind tinut, in continuare de aceasta obligatie - plata abonamentului.
Cred c-ar trebui asa iei legatura cu cei de la Orange, sa vezi in ce stadiu te afli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere nicut adriana nicut adriana am rascolit toata casa dar cele mai vechi chitante au 5ani.restul cred ca s-au pierdut cand am zugravit apartamentul.Avand in vedere ca \"datoria\"este din ... (vezi toată discuția)
Debit cosmorom Buna ziua, In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel ... (vezi toată discuția)