avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii la intretinere

am rascolit toata casa dar cele mai vechi chitante au 5ani.restul cred ca s-au pierdut cand am zugravit apartamentul.Avand in vedere ca "datoria"este din 2001-2002 aceasta se poate prescrie conform art.3 decret167/1958?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:10, 29 Ianuarie 2011
DECRET nr.167 din 10 aprilie 1958
privitor la prescripţia extinctivă



ART. 7
Prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita.
In obligatiile care urmeaza sa se execute la cererea creditorului precum si in acelea al caror termen de executare nu este stabilit, prescriptia incepe sa curga de la data nasterii raportului de drept.
Daca dreptul este sub conditie suspensiva sau cu termen suspensiv, prescriptia incepe sa curga de la data cind s-a implinit conditia sau a expirat termenul.


Daca acest drept a luat nastere,intr-adevar ,in anul 2002,atunci a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Asa cum s-a aratat mai sus prescriptia actioneaza si in relatia cu asociatiile de propriertari. Termenul este de 3 ani. Dar cu conditia ca in acesti 3 ani asociatia sa nu fi caut demersuri pentru recuperarea debitelor sau in aceasta perioada sa nu se fi incheiat angajamente de plata, actiuni in instanta...
Dupa fiecare din aceste actiuni curge iar un termen de 3 ani dupa care se aplica prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta fieraru alina fieraru alina va rog sa mi spuneti de la care data se considera 3ani ca fiind prescris un credit.multumesc. (vezi toată discuția)
Prescriptie contract comision mesajprivat mesajprivat Am incheiat un contract comercial de comision (intermediere financiara) pe 5 decembrie 2005. Potrivit legii incidente, exista un articol specific care spune: ... (vezi toată discuția)