avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere

Buna ziua,

Intrebarea mea ar fi in legatura cu salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
o Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
 c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate ) si anume:

Am nascut primul copil in 30.08.2008, inainte am lucrat, am si primit acest salariu, momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului si primesc indemnizatie, dar urmeaza sa nasc al doilea copil in martie 2010. Intrebarea ar fi cum se considera acest caz? Are dreptul sotul sa beneficieze de acest salariu mediu pe unitate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Eva

Cel mai recent răspuns: neva , utilizator 10:56, 26 Ianuarie 2010
Buna seara,
desigur (precum spune si legea).
Sa va traiasca si sa fie sanatosi!
Multumesc , deci eu pe perioada de CIC nu sunt considerata salariata, nu? Sotul trebuie sa prezinte adeverinta ca eu sunt in concediu pt cresterea copilului? Are dreptul patronul sa refuze acest salariu, si daca refuza, se mai poate face ceva? Multumesc mult, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe economie acordat in caz de nastere conform contract munca colectiv ane.mary ane.mary Buna ziua, Eu sunt in concediu crestere copil si urmeaza sa nasc al doilea copil. Stiu ca contractul meu de munca cat timp sunt in CIC este suspendat. In ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pentru nasterea unui copil C.Geta C.Geta buna ziua.sunt mama unui beblus de 6 saptamani.din luna februarie 2009 pana in octombrie 2009 am beneficiat de somaj,apoi de concediu medical pana in decembrie ... (vezi toată discuția)