avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil

Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil
(Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
o Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
 c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate ) si anume
Eu am nascut in 30.08.2008, inainte am lucrat, am si primit acest salariu, (acum primesc indemnizatie), sunt in concediu pt cresterea copilului, dar urmeaza sa nasc al doilea copil in martie 2010, fara a ma intoarce la servici. Cum se considera acest caz? Are dreptul sotul sa primeasca acest salariu mediu pe unitate?
Cel mai recent răspuns: valle3114 , utilizator 12:15, 19 Aprilie 2011
Da, acets drept este pentru fiecare nastere.
normaal dvs trebuie sa il primiti, pentru ca sunteti inca cu cntract valabil la unitate, si desi sunteti in CIC vi se poate plati acest drept fara sa va afecteze indemnizatia de CIC.
Dar daca mama este PFA, tot sotul obtine aceasta suma?
Da, poate sotul sa beneficieze de acest ajutor in conditiile in care mama este PFA.
Plata unui salariu mediu pe unitate se acorda mamelor salariate sau sotului iar in cazul dvs. sotul poate primi acest ajutor.
Se acorda sotului numai daca mama nu este salariata ...;)

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator b_anyela b_anyela buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune ... (vezi toată discuția)