avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Detin niste actiuni la un SA.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Detin niste actiuni la un SA.

Detin niste actiuni la un SA. Am fost intrebat de catre un actionar majoritar a companiei SA daca vreau sa-l vand actiunile pentru ca el vrea sa cumpara la valoarea nominala x. Am zis ca nu vreau sa-l vand de loc actiunile mele. El a zis ca daca nu vreau sa-l vand actiunile pentru el acum sa semnez o hartie ca nu o sa le vand la nimeni. Eu am semnat hartia. Ce se va intampla? Nu mai pot sa le vand mai tarziu la altcineva actiunile mele de exemplu la un pret mai mare? Ce trebuia sa fac in momentul cand am fost intrebat de omul cu actiuni majoritar? Trebuia sa chem politia ca vrea ma mituiasca?
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
george-neagu, moderator
Trebuia sa va fi interesat atunci. Nu va poate obliga nimeni sa faceți asta, adică daca nu i le dați unuia sa nu mai puteți sa le dați la nimeni altcineva. Nu e caz de politie. Ce v-a strâns cu ușa sa faceți asta.
V-a platit ceva pentru acea promisiune scrisa?
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
george-neagu, moderator
Nu au platit nimic pentru ca nu vreau sa-l vand actiunile deocamdata. Ei au facut o oferta ca vor sa cumpere actiunile mele. Eu am zis ca nu vreau sa-l vand actiunile mele. Ei au cerut o semnatura la un tabel nominal. Cine stie ce fel de hotarare au luat ca administratori majoritari. Cand am cerut sa-mi arata ce am semnat a aratat o scrisoare de instiintare cu un numar de telefon ca sa ma prezint la ei si nu sant obligat sa-l vand actiunile mele pentru ei numai daca vreau eu. Am impresia ca ei vreau o dovada cu semnatura mea ca ei au facut o oferta de cumparare catre mine. Tot ei au explicat mie ca sa nu-l vand actiunile la altcineva mai scump ca pana la urma nu o sa fie legal pentru ca trebuie sa aproba actionarii majoritari vanzarea actiunilor mele catre altcineva. Deci este clar vor sa ma oblige pe calea legii ca sa-l vand pana la urma actiunile mele la ei la pretul oferit de cate ei si sa nu am indrazneala sa-l vand la altcineva la un pret mai mare. Vazand lucrurile nu o sa le vand actiunile dar ma supara semnatura eceea ca nu stiu ce vor exact cu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni irina s irina s Fiind actionar minoritar la o societate comerciala pe actiuni, am cerut societatii rascumpararea actiunilor mele. Pina in prezent nu am primit banii pentru ... (vezi toată discuția)