Buna ziua, doresc sa deschid un salon de infrumusetare (punct de lucru) la parterul unui bloc nou intr-un apartament ce are destinația spațiu locativ la momentul acesta. Acordul vecinilor direct afectați pe plan orizontal si vertical le-am obtinut dându-si acordul pt deschiderea salonului de infrumusetare. Administratorul asociației de locatari refuza sa semneze si sa ștampileze acordul. La parterul blocului se afla 3 firme( Stomatologie, cabinet cosmetic si cabinet medical) cu intrare comuna cu locatarii blocului. Administratorul blocului imi cere 50%+1 de semnături din bloc. Ce pot face in cazul acesta?
latka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@w_v_w_v
Asta o credeti dvs., ca o intelegere (conventie) se poate rezilia sau modifica oricind. Iar asociatia nu poate sanctiona, pentru ca nu are acest drept, prin lege.
Presedintele este reprezentantul asociatiei, nu un vataf, cum credeti dvs. Asociatia nu este proprietar pe acel spatiu.
In instanta trebuie sa dovediti dv ca nu este asa, Nu asociatia trebuie sa dovedesca ca nu este asa.
In principal in raspunsurile date de cei care au legatura cu asociatia veti gasi raspunsuri reale care desi par ca sunt fortate sau dictatoriale ele nu sunt.
Ati inteles poate pana acum ca locatarii nu declara numarul de persoane si toti au interesul sa platesca mai putin.
De aceea este de evitat cheltuielile pe nr de persoane daca este posibil (de eemplu diferente pe nr de persoane cand pot fi proportional cu consumul) .
Asociatia nu are interes sa il faca pe X sa platesca mai mult doar ca a zis un vecin.
Dar in practica veti vedea ca doar denumirea in sine este de conventie si in realitate e un numar impus.
V-am dat exemplul dentistei mele care gasea numarul de 10 persoane ca fiind prea mare cand de Luni pana Sambata treceau prin cabinet un umar minim dublu.
Conventie, in limba romana inseamna un document semnat de ambele parti. In instanta nu are nici o valoare un document semnat doar de "vataf".
In drept, cel care face o afirmatie (asociatia), adica documentul pe care credeti dvs. ca-l puteti "impune", trebuie probat.
Chiar nu intereseaza pe nimeni povestile despre cit de "dura" sunteti cu dentista. Asta nu e un temei legal.
Si nici povestile despre cum nu respectati art. 82 din legea 196/2018, pe motiv ca ati discutat acum 20 de ani aici pe forum despre asta si ca unii s-au entuziasmat de faptul ca cei care consuma mai mult , mai trebuie sa primeasca o portie suplimentara de apa.
Ca sa intelegeti de ce sterg textele off topic, va postez extras din regulamentul forumului, ca sa nu ziceti ca fac reguli, sunt si eu un musafir :
"2.5. Postările cu conţinut inutil („de acord”, „super”, „aşa e”), precum și cele care repetă un răspuns deja postat la problema în discuţie sunt uneori enervante. Postările trebuie să fie bazate pe argumente și să aducă un plus de valoare discuţiei. Desigur că, în mod inevitabil, răspunsurile vor conţine o doză de subiectivism datorată interpretării sau practicii proprii, însă ne-am dori să nu susţii poziţii categorice fără să aduci argumente în acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariaţilor este considerată venit asimilat salariului?” „Da” ).
2.7. Nu este permis să te lauzi cu talentul pe care îl ai și cu succesele obţinute în domeniul tău de activitate. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanentă.
2.9. Mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private."