avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am ...

Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am primit avertisment. Dupa aprox. 2 ore ma suna alt politist care imi zice ca o persoana din masina a ajuns la spital acuzand dureri de gat si automat accidentul s-a transformat in accident cu victime deschizandu-se dosar penal. De la politie mi-au spus ca, chiar daca in procesul verbal scrie ca am permisul luat pentru 90 de zile dupa incheierea dosarului de fapt o sa fie 180 de zile. Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:43, 23 Martie 2023
Exista aceasta posibilitate, fapta nu mai e contraventie, ci infractiune. Aveti acum dosar de cercetare penala.
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
...................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
[ link extern ]
Daca nu exista plangere penala tot 180 de zile se poate da?
Pai ar fi in conditiile de la litera e.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul ... Mirelaflorentina Mirelaflorentina Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul de redobandire?multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton pe trecerea de pietoni Hijllp720 Hijllp720 Buna ziua! Din nefericire si nevoit am avut parte de un accident usor pe trecerea de pietoni.Mai exact in ziua respectiva ploua foarte tare si am dat pe ... (vezi toată discuția)