avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara,acum un an am fost implicat într-un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier ...

Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier din care am lovit din spate alt autoturism fără a încălca vreo regulă rutiera.A fost o victimă care nu a avut nici o zi de spitalizare.
Mi-a fost reținut permisul,primind o dovadă cu drept de prelungire.
Astăzi am primit prin poștă decizia prin care s-a dispus clasarea,,In temeiul art. 315 alin. 1 lit. b,art. 314 alin 1 lit. a raportat la art 16 alin 1 lit. e"
Cum îmi recuperez permisul?
Voi primi suspendare?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:04, 10 Ianuarie 2024
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
.......................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul ... Mirelaflorentina Mirelaflorentina Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul de redobandire?multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)