avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indexare salariu la rata inflatiei dupa revenire din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indexare salariu la rata inflatiei dupa revenire din CIC

Buna ziua! Am incercat din rasputeri sa aflu singura raspunsul la intrebarea pe care o am si sa ma asigur ca raspunsul nu exista deja pe platforma Avocatnet. Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului din luna mai 2020 si urmeaza sa revin la serviciu in luna aprilie 2024, momentan aflandu-ma in acelasi tip de concediu pentru al doilea copil. As vrea sa stiu daca in momentul revenirii la locul de munca, am dreptul sa ii cer angajatorului o indexare a salariului cu rata inflatiei sau daca acest lucru ar trebui sa se intample in mod automat? Mentionez ca nu am gasit aceasta informatie in CIM si as vrea sa stiu ce prevede legea, inainte sa abordez departamentul de Resurse Umane in vreun fel. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:24, 25 Martie 2023
Nu exista asa ceva mentionat in lege , insa la revenirea din CCC aveti dreptul la acelasi salariu sau la salariul majorat pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
În viitorul mai mult sau mai puțin apropiat trebuie să apară normele de aplicare pentru OUG 164/2022 (termenul a fost depășit deja) în care la pct. 17 scrie așa:

- la încetarea concediului pentru creşterea copilului, persoanei îndreptăţite i se aplică prevederile art. 10 alin. (8) din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, beneficiind de condiţii care nu îi sunt mai puţin favorabile, precum şi de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul dacă nu ar fi efectuat concediul;
- drepturile în legătură cu locul de muncă dobândite de persoana îndreptăţită la data aprobării concediului pentru creşterea copilului sau care sunt în curs de a fi dobândite la data la care începe concediul se menţin pe toată durata concediului şi se aplică şi după încetarea acestuia, în condiţiile prevăzute de legislaţia în baza căreia aceste drepturi au fost acordate, de contractul colectiv de muncă sau contractul individual de muncă.


Deci va fi completată lacuna despre care spune colegul mai sus,. Citiți acest articol pentru a ști cum să puneți problema când veți discuta cu cei de la HR:
www.avocatnet.ro/articol_640...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu de crestere copil Ioana177 Ioana177 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: in prezent sunt in concediu de crestere copil pana in luna august. Anul trecut in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in problema intoarcerii mele din Cic. In februarie 2012 am nascut un baietel si am decis sa stau acasa un an. ... (vezi toată discuția)