avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajat la o companie privată de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajat la o companie privată de aproape 25 ...

Bună ziua! Sunt angajat la o companie privată de aproape 25 de ani, la angajare fișa postului era pentru funcție cu studii medii, acum doi ani am absolvit facultatea, dar angajatorul nu ține cont de diploma de licență pe motiv că postul prevede studii medii. Pe lângă atribuțiunile de bază prevăzute în fișa postului am și alte atribuțiuni de răspundere care nu sunt cuprinse în fișa postului, ci pe bază de decizie.
Doresc să mă ajutați, să-mi spuneți ce pot face! Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 27 Martie 2023
Buna ziua! Daca ati avut deja discutii cu angajatorul expunandu-i toate problemele si nu a luat nicio masura, va ramane doar sa faceti o sesizare la ITM, dupa parerea mea.
Sa reclame CE la ITM ? Daca angajatorul are un post pentru studii medii , nu are nici un fel de obligatii sa-l transforme in post pentru studii superioare . Cata vreme userul s-a descurcat ani si ani cu studiile medii , e limpede ca postul nu necesita alt nivel de studii . Iar pe angajator nu-l obliga nici o lege sa tina seama de plusul de calificare pe care l-a dobandit angajatul .
Sunteți supracalificat pentru postul pe care îl ocupați.Ori vă găsiți altceva pe măsura studiilor ori angajatorul caută pe altcineva care are studiile potrivite cu necesitățile postului.Nimeni nu plătește pentru ce nu are nevoie.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ori acceptati situatia
Nu puteti face ceva... nu are nicio obligatie de a transforma postul intr-unul care necesita studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere studii superioare elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema la locul de munca, pe scurt este asa: Acum 5 ani m-am angajat la o societatea care m-a pus sa semnez si sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)