avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, ...

Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, locuinta este compusa din 5 camere. in 3 camere stau eu cu sotul meu, iar in celelalte 2, mama impreuna cu sora mea. Mi-a trimis pe email anuntul cu suma ce imi revine de achitat din impozitul pentru teren si locuinta, suma pe care nu stiu pe criterii a calculat-o, dar am achitat-o fara comentarii in data de 6 martie. In weekendul acesta a inceput sa trimita emailuri la serviciu, la resurse umane si sa ma acuze ca nu am platit integral suma ce imi revenea si acum avem de platit penalitati si aceste penalitati cresc zilnic.
Toate aceste mesaje le trimite in numele mamei, mama mea avand 92 de ani.
Ce pot sa fac, cum pot sa reactionez ca sa termine cu aceste minciuni?
Cel mai recent răspuns: otilia64 , utilizator 12:10, 3 Mai 2023
Buna ziua, mentionez ca acest impozit, il platisem inca din data de 06 martie.
Din ce ati scris reiese ca mama e proprietar pe locuinta. Mama e unicul proprietar?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțați! Cam asta ar fi de făcut, având în vedere cele ce ați scris.

Orice soț îi mai scrie celuilalt câte un e-mail (bunăoară, chiar eu i-am trimis ieri soțului meu, prin e-mail, un document scanat, fiindcă îi era necesar).
Dar dacă un soț (sau oricine) s-ar apuca să-i transmită altuia prin intermediul angajatorului ("la serviciu, la resurse umane" - după cum ați scris) te miri ce acuzații sau orice nemulțumire de-a lui, fie ea întemeiată sau nu, asta ar însemna că a început să-i "fileze o lampă"... Postarea dvs. descrie o relație abuzivă.

Coincidență sau nu, din postarea dvs. lipsește subiectul (cine a trimis? cine a început să trimită?). Dacă aveți convingerea că soțul este autorul, soluția este sau divorțul sau consilierea familială.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce a scris, eu am inteles ca sora-sa a trimis si a trimis de pe tel mamei.
Da, mama este unicul proprietar, sau cel putin asa cred. Nu stiu, se poate sa fi facut impreuna cu sora mea vre-un act , vre-un contract de vanzare/cumparare catre sora mea. Nu stiu unde m-as putea interesa sa aflu, macar sa nu mai investesc bani in aceasta casa.

Alte discuții în legătură

Cum ne putem apãra? roxana1234 roxana1234 Bună ziua! Soţul mamei a murit de cancer acum o lună, mama fiind singura persoană care a avut grijă de el (cu vizite extrem de rare de la mama şi sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune pe bunuri rămase şi donație MariusIosifTodea MariusIosifTodea Am o problemă legată de moştenirea rămasă în urma decesului mamei. Suntem 2, frate şi soră,şi acum un an şi o lună a decedat mama,lăsând în urmă ... (vezi toată discuția)
Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)