avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ne putem apãra?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ne putem apãra?

Bună ziua! Soţul mamei a murit de cancer acum o lună, mama fiind singura persoană care a avut grijă de el (cu vizite extrem de rare de la mama şi sora lui, care, la un moment dat, au zis că nu pot investi bani într-un om care moare). Mama l-a hrănit, l-a spălat, l-a şters, a fost acolo pentru el. Înainte cu o zi să moară, sora lui a intrat la noi în casă şi a stat singură cu soţul mamei pentru câteva minute. Când a plecat, a dispărut un hard extern pe care i-l făcuse ea cadou soţului mamei, dar nu a recunoscut că ea l-a luat. În ziua înmormântării i-au scris o scrisoare mamei prin care o acuzau că ea l-a ucis cu sânge rece şi în care o făceau în fel şi chip. Apoi s-au prefăcut că vor împăcare, pentru ca mama să le dea din hainele lui (ele au făcut parastas separat). Când am fost la ele acasă, mama le-a lăsat un stick ca să îi pună nişte poze. Stick-ul nu l-am mai văzut înapoi. A reînceput cu acuzele şi cu pretenţiile ca noi să îi dăm toate lucrurile pe care le avea soţul mamei de la ele. ªtiu că nu au niciun drept asupra lor, pentru că aparţin mamei acum (sunt bunuri de uz casnic din timpul căsniciei). Nu mai suport că sora lui îi trimite mail-uri si mesaje pe telefon mamei, în care o presează să îi dea toate lucrurile de la ea. O să îi distrugă sănătatea mentală. Din păcate, calomnia nu mai este reglementată şi hărţuirea morală nu este aplicabilă. Aveţi vreun sfat, vreo idee, cum putem să scăpăm definitiv de această femeie, care nu ne lasă în pace? Vă mulţumesc!
Ca să se înţeleagă mai bine...sora lui a sustras un hard extern şi un stick (ambele primite de soţul mamei de la sora lui) iar acum are pretenţii la toate lucrurile, inclusiv la mobila pe care i-a dat-o ea soţului mamei. Trebuie să precizez, nimic nu are legătură cu moştenirea legală, singurul bun al său este o maşină. El mai are 2 copii naturali, cărora le revin 3 sferturi din valoarea maşinii şi 1 sfert mamei mele, în calitate de soţ supravieţuitor. Sora şi mama lui au pretenţii nejustificate şi o ameninţă că o să vină să îi facă scandal în casă cu una din fostele lui soţii şi că îi va face scandal la serviciu şi că va face o pagină de Facebook în care o va denigra, special, dacă nu îşi vor primi lucrurile cerute.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: roxana1234 , utilizator 18:40, 22 Februarie 2013
Singura solutie pe care o vad este aceea de ai nu'i mai raspunde la telefon si sa'i ignore mail-urile. Pretentii asupra bunurilor de uz casnic gen mobila, haina, electrocasnice nu poate avea, eventual la locuinta in care a locuit in timpul vietii la masina daca exista una.
Locuinţa este pe numele mamei mele şi oricum era a ei dinainte să se căsătorească cu soţul. La maşină nu au cum să aibă vreo pretenţie, întrucât la moştenire vin numai mama mea, în calitate de soţ supravieţuitor şi cei doi copii ai lui, aceştia din urmă înlăturându-le pe mama şi sora lui de la moştenire.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
roxana1234, utilizator
Sa nu le mai ia in seama, iar daca lucrurile avanseza in sensul ca vin cu scandal, acasa sau la munca , sa cheme politia si se potolesc.
Mulţumesc pentru răspunsuri!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului supravietuitor cri -cri cri -cri Buna ziua! As dori sa stiu ce cota imi revine din vanzarea masinii achiztionate in timpul casatoriei, in cazul in care parintii si sora au pretentie la partea ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa ... randomjoker randomjoker Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit ... (vezi toată discuția)