avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ...

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat imediat comisia ca s-a greșit baremul. Nu am fost luată in seamă spunandu-mi o dna din comisie că nu am învățat din surse actualizate. La așa raspuns m-am simțit descurajată sa fac contestație. La proba practică unul dintre concurenți a spus că nu a finalizat nici unul dintre subiecte dar surpriză a luat notă foarte mare, dar eu am luat cea mai mare notă. La interviu am luat toți 10 ca să ne mulțumească pe toți. După toate probele, care au fost susținute toate in aceeasi zi am vrut sa fac contestație, dar am fost refuzată de comisie in frunte cu dna director, invocând că doar dupa fiecare probă aveam dreptul conform specificației lor din PV. După ce m-am documentat acasă a doua zi am revenit cu contestație scrisa in baza HG 286 art 31 care imi da dreptul ca dupa toate probele susținute sa fac contestație in termen de 48 h. Între timp am aflat, neoficial, că cel admis inițial a venit "recomandat" de la inspectorat, dosarul lui fiind primit dupa data limita de depunere a dosarelor. Ca răspuns la contestație am primit decizia dnei director de amânare a concursului, care avusese deja loc si rezultatele publicate. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 2 August 2021
HG 286/2011
art. 31
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă sau proba practică, după caz, şi interviu, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

In speta, contestatie se depune dupa fiecare proba.
Daca toate probele (scrisă, practică si interviu) au fost susținute in aceeasi zi, cu pauza de 30 minute, la rezultatul final nu se poate face contestatie? Diferența dintre note a fost foarte mica, doar 0 sutime, iar aici e vb despre barem gresit, care dupa sesizarea mea in scris au admis si ei in scris ca e adevarat ca e gresit.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
Rebeca87, utilizator
Numai dupa afisarea rezultatelor fiecarei probe.
Buna ziua! Am participat la un concurs de administrator financiar la o școală gimnazială unde am constatat că varianta de concurs nu corespunde cu bibliografia respectiv 40 de puncte erau din bibliografie,iar 60 de puncte din subiecte nu se regăseau in bibliografie. Am depus contestație am primit Nr de înregistrare au trecut 48 h și nu am primit răspuns, La Inspectorat mi au spus că am nevoie de răspunsul contestație.Ce sa fac dacă nu primesc răspuns
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
Soare2015, utilizator
În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul probei scrise, probei practice sau a interviului comisia de soluţionare a contestaţiilor va analiza lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.

Termen de contestare : cel mult 48 de ore de la data afişării rezultatului probei scrise .

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Contestatie concurs angajare madone121 madone121 Buna seara, Vreau sa stiu daca exista vreun demers legal prin care pot contesta subevaluarea unui candidat la un concurs de angajare? Mai exact, am dat ... (vezi toată discuția)