avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Examen functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Examen functionari publici

Am susţinut un examen pentru ocuparea unui post temporar vacant de consilier principal la o instituţie publică şi am avut următoarea problemă:
la unul dintre subiecte, cel specific postului şi cu punctajul cel mai mare, baremul de corectare a fost incorect în sensul că întrebarea era formulată la modul general şi nu particular (specific instituţiei respective sau prin prisma unei anumite legi). Astfel că eu am formulat răspunsul în sensul celor 2 legi din bibliografia de concurs deci am atins toate aspectele, general.
Dar în baremul de corectare, surpriză! Răspunsul afişat era DOAR cel dintr-una din legi (cea specifică instituţiei respective).
Deoarece am obţinut un punctaj ceva mai mare decât ceilalţi candidaţi nu am formulat contestaţie şi se pare că am greşit deoarece la interviu cel de pe locul 2 a obţinut un punctaj care l-a plasat pe locul 1 la total cu 0,67 !!!(din 200 de puncte max.).
ªtiu SIGUR că el a formulat răspunsul exact ca în barem, motiv pentru care sunt convins că, dacă baremul era corect şi primea punctaj parţial la acel subiect, nici cu 100 de puncte la interviu nu mai câştiga concursul.
Întrebările mele sunt:
- cum trebuie procedat atunci când baremul de corectare este evident greşit/incomplet?
- cui trebuie adresată contestaţia? (preşedintelui comisiei de concurs sau A.N.F.P)
Aştept opiniile dvs.
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:08, 10 Iulie 2014
"ªtiu SIGUR", de unde?...
Din moment ce ati sustinut si proba de interviu, inseamna ca a trecut termenul de contestatie al probei scrise, asa ca adio...
"care l-a plasat pe locul 1 la total cu 0,67" - indiferent de cat de bun e un candidat la scris, in urma interviului se poate schimba clasamentul, doar asta e Romania...

HOTÃRÂRE nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici
ART. 63
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă sau interviu, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de cel mult 24 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
ART. 68
În cazul respingerii contestaţiei candidatul se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.

Mulţumesc de răspuns. Speram şi mai sper încă în schimbarea sistemului, să nu mai spunem "asta e Romania...".
Mulţumesc încă odată!
Se vede ca nu ati lucrat in sistem, dupa maxim 5 ani ati scapa de orice astfel de "sperante desarte" forever..:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)