avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cota de impozitare microintreprinderi dupa aderare, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cota de impozitare microintreprinderi dupa aderare, resp preschimbare numarului de inregistrare la ORC

:-/ Va rog sa-mi comunicati daca la data aderarii art 107 din Codul Fiscal va fi abrogat
:-/ Daca exista o procedura ca si in cazul Codul de înregistrare în scopuri de TVA , si pentru preschimbare numarului de inregistrare la ORC sau pentru alte numere de statistica folosite in comertul intercomunitar
Va multumesc mult, :)
Cel mai recent răspuns: ulm , utilizator 18:49, 5 Octombrie 2006
microintreprinderile fiscale isi vor inceta existenta in momentul aderarii, este prevayut la sfarsitul actului normativ care a modificat codul fiscal si care s-a publicat in luna august in MO. prin enumerarea cotelor pana in 2009 s-a tinut cont doar de ipoteza non aderarii!
pentru schimbarea la orc e un ro in loc de r pentru platitorii de tva. se lucreaza inca la procedura de preschimbare!
de asemenea, persoanele fizice care desfasoara activitati independente vor primi certificate de inmatriculare fiscala, codul coincide cu CNP sau NIF, dupa caz!
de la 1 ianuarie vor mai exista micro exact cu procentele respective, dar daca realizezi venituri de peste 50% din prestari servicii de management si consultanta treci la impozit pe profit.eu cred ca s-a strecurat o greseala cu ce este specificat la sfarsit, nu ne ramane de facut decat sa asteptam sa apara normele, cam pe 15 octombrie
Da se pare ca s-a strecurat ceva :)) la publicarea in MOf a L 343/2006 unde avem:

Art. IV. - (1) La data aderării României la Uniunea Europeană, prevederile titlului IV - Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se abrogă.


dar problema este solutionata prin

Rectificarea din 07/09/2006

privind Legea nr. 343/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003

Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 765 din 07/09/2006 unde

- art. IV se elimină;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege abrogata corinuta corinuta Buna As avea nevoie de ajutorul d-voastra, cum as putea sa aflu daca una din legile urmatoare este abrogata...cineva mi-a spus sa fiu atenta la acest aspect ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu plata in rate ddodoneatza ddodoneatza Am cumparat mobila cu plata in rate .Contractul de vanzare cu plata in rate l-am semnat in mai 2006 si s-a incheiat pe 26.05.2008 cand am platit ultima ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune nelur nelur Am un apartament in oras si pamant la tara, impreuna cu sora mea, drept mostenire dupa moartea tatalui meu. Nu am facut actele de succesiune (sau mostenire?). ... (vezi toată discuția)