avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate angajatorul să îmi interzică să îmi iau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate angajatorul să îmi interzică să îmi iau concediu de ...

Poate angajatorul să îmi interzică să îmi iau concediu de odihnă? Lucrez la o Casă de Pensii și am primit hârtie de la București cum că niciun salariat nu își poate lua concediu de odihnă până nu se îmbunătățește situația dosarelor de pensie. Ce pot face în situația în care concediul meu a fost deja rezervat și plătit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 26 Aprilie 2023
Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare din concediul de odihna IBH IBH Codul Muncii ofera angajatorului posibilitatea de a rechema angajatul la locul de munca, pentru cazuri de forta majora sau lucrari urgente. Se aplica aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile ... ioneliya38 ioneliya38 Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile la serviciu. Cum se plătesc zilele? Pierd zilele de concediu? Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)