avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca atunci cand este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca atunci cand este depusa ...

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca atunci cand este depusa o plangere impotriva ta (am obstructionat 46 de secunde descarcarea unui tir, stand de vorba pe domeniul public, cu patronul depozitului) ai dreptul sa citesti plangerea sau doar trebuie sa asculti ce-ti citeste politistul. Acesta mi-a spus ca citeste el si ca nu poate sa-mi dea sa citesc eu. Ce anume reglementeaza acest fapt? Daca am o suspiciune ca politistul citeste doar ce vrea si eu trebuie sa declar ca mi s-a adus la cunostiinta? m-am ridicat si am spus ca fara sa citesc nu dau nici o declaratie si am plecat. A doua zi am trimis pe whatzapp inregistrarea de pe camera masinii, politistului care mi-a facut invitatia. Se vede ca am stat doar 46 de secunde, timp in care l-am rugat pe individ sa nu mai parcheze tirul in intersectie ( depozitul este intr-o cladire in intersectia a 3 strazi) pentru ca incurca circulatia si nepotica mea de 12 ani era sa fie accidentata de o masina care nu avea vizibilitate tot din cauza unui tir din care se descarca marfa. Mentionez ca pe nici una din cele 3 strazi nu sunt trotuare. Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
sanseverina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 29 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E dreptul politistului sa decida citirea sau nu a plingerii, de catre invinuit. Vi s-a adus o acuzatie si el cerceta imprejurarile.. Acum are si proba. Nu se intimpla absolut nimic, daca dadeati declaratia. E bine ca aveti inregistrarea. Veti vedea ce se intimpla mai departe.
Multumesc frumos pentru raspuns! Exista o baza legala care ii da acest drept? dar daca datorita intonatiei, locul unei virgule este gresit inteles? Ar putea sa contina plangerea un rand care sa nu-ti fie citit si tu sa semnezi ca ai luat la cunostiinta? Din pacate am unele suspiciuni ( agentul a fost coleg de scoala cu reclamantul, au copilarit impreuna) Cat de grava este acuzatia si care ar putea fi repercursiunile? Sper ca nu ne jucam cu focul. Am depus eu a doua zi o plangere pentru ca vizibilitatea in intersectie este obstructionata de prezenta frecventa a tirurilor si ca este pusa in pericol circulatia auto si pietonala.
Cele doua plangeri nu au legatura ... se vor cerceta separat. Potrivit, Directivei 2012/13/UE din 12 mai 2012 privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale, accesul la anumite materiale poate fi refuzat, în cazul în care un astfel de acces ar putea conduce la periclitarea gravă a vieţii sau a drepturilor fundamentale ale unei alte persoane sau dacă refuzul este strict necesar pentru apărarea unui interes public important, ca de exemplu în cazurile în care accesul poate prejudicia o anchetă în curs sau poate afecta grav securitatea internă a statului membru în care se desfăşoară procedurile penale.

in opinia mea, probabil veti primi o amenda .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto - daune masina pavel_elena pavel_elena Buna ziua. Revin pe site-ul dumneavoastra cu o alta problema sperand ca ma veti ajuta. Am o Dacie Break. Am parcat-o ca in fiecare zi pe strada din fata ... (vezi toată discuția)
Semn de circulatie furat dupa accident! tzutzy16 tzutzy16 Buna ziua, In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)