avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum luam legatura cu concesionarul unui loc de veci?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum luam legatura cu concesionarul unui loc de veci?

Buna ziua!

Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea rugaminte, in care cred ca este nevoie de experienta unui avocat.

Nu, nu s-a intamplat nimic rau, nu trebuie sa dam in judecata pe nimeni, nu exista niciun prejudiciu de niciun fel. Doresc sa va rog frumos sa ma ajutati in restabilirea unei ordini morale.

Iata, prin activitatea mea de la un moment dat, am fost foarte apropriat de aviatia militara romaneasca. In una din bazele romanesti de aviatie (nu spun care, voi detalia doar in privat, pentru aceia dintre dvs care vor aprecia ca ne pot ajuta) si-a desfasurat activitatea un artist plastic foarte cunoscut.

In domeniul militar, operele lui sunt arhicunoscute.

Acest om a decedat in ziua de 1 septembrie 1999 si a fost inhumat la data de 3 septembrie 1999, la un cimitir din Bucuresti. Am gasit locul de veci, am identificat mormantul in teren. Toate bune si frumoase pana aici.

Mai stim , de la administratia cimitirului respectiv, ca taxa anuala de concesiune asupra mormantului este achitata la zi. Dar mormantul si monumentul funerar se afla intr-o stare avansata de degradare.

Sunt in fruntea unui grup de initiativa care doreste sa ia legatura cu concesionarul locului de veci si sa ii propuna refacerea monumentului funarar si, sa zicem, o reabilitare alocului de veci, pe cheltuiala noastra.

Singuri, nu ne putem apuca sa facem acest lucru. Fara acordul concesionarului, este si ilegal, dar si imoral.

Este vorba de pictorul Ion taralunga. Puteti cauta informatii despre el si pe internet.

Nu a avut descendenti directi, nu a avut copii. Despre rude colaterale nu stim nimic. Mormantul se degradeaza vizibil de la un anotimp la altul si, sincer, stam pasivi si nu stim ce sa facem.

Ascunzandu-se dupa legea GDPR-ului, administratia cimitirului respectiv nu ne-a spus decat faptul ca taxa de concesiune a mormantului e platita la zi, neputand (zic ei...) sa ne dea numarul de telefon al concesionarului, sa putem lua legatura cu el.......

Avem nevoie , deci, de un specialist care sa descurce aceasta problema sub aspect legal. Nu ne dorim decat sa luam legatura cu concesionarul si sa venim cu aceasta propunere.

Orice ajutor, orice sprijin legal este binevenit. Cu siguranta, o sa platim onorariul ce ne este solicitat!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 22:14, 6 Mai 2023
Unica autoritate care va poate comunica informatii este administratia cimitirului
Adresati solicitare oficiala administratiei cu solicitarea de comunicare concesionar loc de inmormantare
Pai, am scris mai sus ca am facut acest lucru. Nu ati citit.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci cu probleme deyutza2017 deyutza2017 buna seara as avea si eu o intrebare ..sa incep cu inceputul . am un frate mort de un an si jumatate si azi am aflat prin coincidenta ca fratele meu a fos ... (vezi toată discuția)
Profanare de morminte sau nu raluca03 raluca03 buna ziua asi dori sa adresez si eu o intrebare despre profanare de morminte parinti mei aveau 2 locuri de veci normal aprtineau bunicilor mei din partea ... (vezi toată discuția)
loc de veci Kiralyna Kiralyna Buna ziua, Am un bunic ingropat intr-un loc de veci care a fost a celei de a doua sotii, care nu a avut mostenitori. Cum pot intra in posesia locului de veci. ... (vezi toată discuția)