avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat ...

In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat si neinvitat in casa unui proprietar?
Buna ziua, sunt intr-o situatie neplacuta. In timpul renovarii unui apartament, muncitorii firmei angajate pentru renovare s-au gasit in casa cu dna administrator care tipa la ei pentru galagia creata. Nu s-au creat daune blocului, clasica galagie si praf care se curata zilnic. Mentionez ca programul de liniste legal a fost respectat, lucrarile de renovare au fost anuntate, inclusiv afis la avizier si discutie verbala cu vecinii. Nu s-au depozitat deseuri pe scara blocului, ci au fost date la directia de salubritate a sectorului, am comunicat in permanenta politicos cu vecinii, insa am primit amenintari, doamnele din comitetul executiv impreuna cu administratora fac scandal pe un grup de whatsapp al blocului, fac afirmatii mincinoase care pe cei batrani ii pot speria. Nu au aparut daune la instalatii, nu le-am vorbit urat, in continuare ma hartuiesc. Vecinii cu care am discutat personal au fost intelegatori si politicosi, programul de galagie a fost mutat pentru cine a avut nevoie de liniste dupa programul de noapte sau pentru temele copiilor vecinilor. Stiu ca este dreptul meu sa renovez si in aceeasi masura sa le respect si linistea dumnealor, dar daca dansii continua cu acuzatii mincinoase si hartuire/amenintare verbala( “vorbim noi, te prind eu”, “o sa vezi tu”, injuraturi catre muncitori), eu ce posibilitate legala am sa nu ma mai ameninte, sa nu-mi mai injure muncitorii cand cara molozul pe scara samd.?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:24, 7 Mai 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În nici un fel de condiții. Administratorul e un angajat al asociației din care, presupun, faceți parte.
Pentru amenintari-daca detineti dovezi-aveti dreptul sa formulati sesizare/plangere la politie


ynocentta a scris:

Pentru amenintari-daca detineti dovezi-aveti dreptul sa formulati sesizare/plangere la politie

Multumesc, nu cred ca o sa fac asta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, nu cred ca o sa fac asta

Ar fi si culmea sa dati curs unui astfel de demers recomandat!


Raspunsul la intrebarea initiala este : Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare ... Isac Maria Isac Maria Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare proprietar beci. Toate scurgerile trec doar prin cateva beciuri. Mi s-a infundat scurgerea, ... (vezi toată discuția)
Verficare corectitudine separatie apa VALCU2 VALCU2 Cum si in ce conditii legale asociatia de proprietari poate verifica corectitudinea bransamentelor de apa in apartamentele care fac parte din asociatie? (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)