avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv asociatie

Buna ziua,

Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al asociatiei.
In aceste conditii, nu se poate convoca sedinta cu locatarii, si nu se pot lua hotarari.
Am solicitat Presedintelui de Asociatiei sa dispuna verificari ale coloanei de aerisire din bai, intrucat exista suspiciunea ca au fost blocate sau obturate de anumiti locatari, perturband atat aerisirea cat si functionarea WC-urilor. Mi s-a raspuns ca aceste verificari ale coloanelor se pot face numai cu acordul tuturor locatarilor, dar ca acest acord nu poate fi obtinut pentru ca nu avem sef de scara, si nu are cine sa convoace sedinta.

Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:09, 7 Aprilie 2017
Chestia asta cu seful de scara este arhaica, comunista, depasita si uzata dpdv moral si fizic.

Pe bune, chiar aveti nevoie de sef de scara? in primul rand nu exista aceasta nobila functie!

Sau prorpietarii nu sunt in stare sa se gestioneze singuri si atunci trebuie sa fie condusi de un shefuletz?

Se pare ca seful de trib habar nu are de legislatie!

Pentru verificarea functionarii cladirii nu se convoaca sedinte cu locatarii, poate doar sa se mai afle ultime barfe din cladire.

Nu ne-ati detaliat cate scari sunt in bloc si cati proprietari, asta ptr a ne face o idee de ce aveti nevoie de sef de scara.

Comitetul executiv este format din membri proprietari care ia decizii pentru buna functionare si intretinere a condominiului.
Nu este prevazut nicaieri ca persoanele din comitet trebuie alese de pe scari diferite, proportional cu nr de propietari sau dupa alte criterii de sex, religie sau culoare.
Daca un bloc are 6 scari, 10 etaje, 5 apartamente pe etaj, pot fi alesi membri in CEx toti proprietarii de pe un etaj si scara. Asa ca treaba cu sefii de scara pica.

Presedintele si membrii comitetul executiv iau o decizie in comitet ptr verificarea instalatiei comune si afiseaza decizia la avizier.
Totodata se informeaza proprietarii prin afisare ca auo bligatia sa permita accesul reprezentantilor asociatiei ptr inspectarea partilor comune.


Art. 15-L230/2007
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Art. 17-HG1588
(1)Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
b)emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari;

d)reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune, in conformitate cu actele normative in vigoare;

(3)Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv si se afiseaza la avizier.
O singura scara, 20 de apartamente. Multumesc.
Ati creat impresia ca blocul are mai multe scari.

Pai daca sunteti o asociatie dintr-un bloc cu o singura scara pentru ce va trebuie si sef de scara?

Nu aveti presedinte? Sau v-ati referit la faptul ca nu vrea nimeni sa fie presedinte?

Art. 18-hg1588
(1)Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul adunarii generale.

Daca pentru 20 apartamente aveti problema asta ce sa mai spunem de asociatii formate din n-shpe blocuri cu m-shpe scari?

De ce nu va asumati responsabilitatea functiei de presedinte?

Este o functie onorabila si te injura proprietarii mai putin.

Beleau este mai mult pe administrator, multi proprietati considera ca, de fapt, asociatia este condusa de administrator iar presedintele este doar ptr poza si sa fie la numar.
Scuze pentru confuzie. In asociatie sunt 6 blocuri. Unele au cate o scara fiecare, altele au doua. Eu stau intr-un bloc cu o singura scara, care chipurile ar fi singurul bloc din asociatie fara sef de scara, si implicit fara reprezentant in comitetul executiv al asociatiei.
Administratorul refuza sa faca diverse activitati (verificare functionare cladire, citire index apometre etc.) pe motiv ca are nevoie de sef de scara, care sa faca parte dintr-o comisie (pentru apa), si din comitetul executiv al asociatiei (pentru alte hotarari).
Ce se intampla daca nimeni nu vrea sa fie sef de scara? Nu se mai face nimic in bloc?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
Xerxes77, utilizator
Asa cum v-am spus anterior nu exista obligativitatea ca din comitet sa faca parte proprietari din anumite locatii, fie ca este vorba despre etaje, scari sau blocuri.
Sunt 6 blocuri iar comitetul poate fi compus din proprietari de pe o scara a unui bloc oarecare, nu conteaza care, asociatia este un 'intreg'.
Adminisyratorul nu face ce vrea el, el dice la indeplinire deciziile comitetutului iar comitetul hotararile AG.
Iar daca AG a hotarat ca citirile consumurilor le fac x si y sau numai administratorul cu x atunci acesta yrebuie sa respecte dispoziitile primite.

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Intarziere uriasa reparare lift octav1ostef octav1ostef intr-un bloc cu 8 etaje , s-a stricat liftul. Pentru cei de la etajele superioare este greu de urcat mai ales ptr oameni bolnavi sau cu afectiuni. Motivarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)