avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreun sa radiez firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreun sa radiez firma

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema putin mai complicata: sunt asociat intr-un SRL cu 2 asociati, detin 10% din partile sociale si sunt si administrator.
Cel de-al doilea asociat, catatean strain(UE) despre care nu stiu nimic de el , nu am o adresa sau un numar de telefon.

In prezent, as dori sa radiez firma. As dori sa stiu care este varianta optima sa fac acest lucru?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 19:44, 15 Mai 2023
Bună ziua,

În cazul descris de dvs., consider că varianta optimă este aceea a formulării unei acțiuni în instanță pentru dizolvarea societății pentru motivul dispariției lui affectio societatis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl - asociat disparut GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema putin mai complicata: sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, detin 20% din partile sociale si sunt si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua. Sunt asociat intr-un Srl , de ceva timp nu ma mai inteleg cu asociatul meu, cotele sunt egale. Cum pot face pentru a desfiinta societatea si imparti ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu societatea. fraggyson fraggyson Buna ziua! O sa va explic mai pe larg o problema pentru care as dori un raspuns competent. In anul in 1993 bunica mea a infiintat un SRL, SRL in care i-a ... (vezi toată discuția)