avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telemunca din UE pe perioada limitata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telemunca din UE pe perioada limitata

Telemunca din UE pe perioada limitata

Buna ziua,
Am o intrebare legata de telemunca dintr-o tara a UE.
Am vazut ca au mai fost discutii pe tema asta (de ex. "www.avocatnet.ro/forum/discu... .
Am voie sau nu am voie?
Nu este vorba de detasare, plec pur si simplu cu familia pe vara, sotia are niste intalniri/colaborari in afara tarii si vrem sa fim amandoi impreuna cu copiii.
In ceea ce priveste Legea nr. 53/2003, avem o locatie fixa unde stam, doar ca este inchiriata de mine, nu asigurata de companie, am asigurare de sanatate si privata si prin cardul european de sanatate, din punctul meu de vedere indeplinesc toate conditiile telemuncii, imi transfer echipamentele ori singur cu masina ori prin curier (prin protocolul agreat de companie).

Am facut si eu un research, este un acord in cadrul UE prin care lucrul din afara tarii dar din alt stat UE pt max 6 luni nu afecteaza regimul taxelor, nici proprietatea intelectuala.
Lucrez la o multinationala, si cand am intrebat expertii de la sediu (Olanda) mi s-a spus ca da, nicio problema, pot lucra la distanta din alta tara in contextul acelui acord.
Fac act de prezenta la sediul din Romania inainte si dupa aceasta perioada, astfel incat sa fie clar ca am fost plecat doar 2 luni.
Totusi HR-ul sucursalei din Romania spune ca nu, nu se poate, ce stiu olandezii de legea din Romania, ITM-ul nu stie de acest acord si lucreaza dupa alte reguli. Ca daca ma verifica in perioada cat lipsesc si nu sunt in Romania, toata lumea sfarseste rau.

Va intreb pe dvs: Chiar asa e? exista vreo lege dupa care ITM poate sa amendeze sau sa creeze probleme daca eu plec cu acordul scris al managerului sa lucrez dintr-o tara UE pt 2 luni?

Va multumesc in avans pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Ivico, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ivico , utilizator 14:49, 24 Mai 2023
Nu exista lege dupa care ITM poate sa amendeze sau sa creeze probleme daca plecati cu acordul scris al managerului sa lucrati dintr-o tara UE.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa? ... cristicris cristicris Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa? Buna ziua, Stiu ca au mai fost intrebari similare , dar nu s-a spus nimic concret, daca ... (vezi toată discuția)
Telemunca din strainatate temporar - interzisa? andrazam andrazam Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu telemunca. Contractul incheiat de mine cu compania la care activez permite efectuarea acesteia, iar de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot da în judecata facebook? În luna octombrie mi ... Janina_S Janina_S Buna ziua, Pot da în judecata Facebook? În luna Octombrie mi s a spart contul ( Pagina de artist) de către cineva din Hong Kong care a făcut o ... (vezi toată discuția)