avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua, Pot da în judecata Facebook? În luna ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua, Pot da în judecata Facebook? În luna Octombrie mi ...

Buna ziua,

Pot da în judecata Facebook?

În luna Octombrie mi s a spart contul ( Pagina de artist) de către cineva din Hong Kong care a făcut o reclama în valoare de 2000 Ron. Având în cont doar 1000 lei aceștia au fost retrași și ulterior recuperați de la banca.
Am făcut plângere la fb pt acesta frauda rezultând dezactivarea contului de publicitate.
După zeci de msg cu fb la care nu am primit niciun răspuns, am hotărât sapt trecută sa mi mai încerc norocul și am mai dat un msg, care prin surprinderea mea, mi s a reactivat contul. Problema e ca mi au lăsat de plata 1000 lei ( diferența) iar ca sa pot face din nou promovare, trebuie sa achit acești bani.
Am încercat sa le răspund la răspunsul lor, sa dau mesaje noi sa le explic. Din nou liniște.
Eu pierd timp, bani și clienți datorită lor.

Ce pot face?

Va mulțumesc,
Janina E
Cel mai recent răspuns: Pav el , utilizator 01:50, 17 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt sigur ca statul roman are jurisdictie asupra acestui fapt. Probabil va trebui sa dati Facebook in judecata in SUA, in statul in care-si au sediul.
Statul roman ar trebui sa ceara tuturor companiilor care-si ofera serviciile pe teritoriul Romaniei inclusiv online sa respecte legile din Romania. Si eu am avut o problema cu Netflix si cei de la protectia consumatorilor au zis sa ma adresez la institutia echivalenta din Olanda ei cica neavand jurisdictie asupra lor ca cica e inregistrata in Olanda. La posturile tv se impune asta pentru CNA trebuie sa aprobe daca un post din strainatate are voie si in ce conditii sa fie transmis in Romania. Si facebook poate fi dat in judecat si-n Romania daca nu stiti. Cautati pe google facebook dat in judecata in Romania sa vedeti ca se poate. Faptul ca o companie online trebuie sa respecte legile dintr-o tara sau UE e dovada clara ca google a fost amendat de atatea ori de UE pentru tot felul de lucruri si i s-a impus sa respecte GDPR si alte legi din UE.
Conform cu [ link extern ]

au fost emise niste mandate de consultare a datelor (in caz ca mai existau in momentul respectiv, ceea ce nu e sigur).

In rest, Facebook nu a fost niciodata gasita vinovata fata de o persoana din Romania.

Din moment ce Facebook nu este autor de informatie, ci furnizor de acces/de platforma, are doar niste obligatii de a respecta legile din tara in care se afla in momentul in care este sesizata asupra unor ilegalitati, dar nu raspunde in nume propriu pentru ilegalitatile comise de terti pe platforma.

La fel cum compania de telefoane nu este vinovata ca va suna escrocii.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
tgeorgescu, utilizator
Urmaresc
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
Pav el, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva mi-a spart contul de facebook Cornely Cornely Cineva mi-a spart contul de facebook, mi-a schimbat datele de conectare (email, telefon), parola si unul dintre nume si este conectat la contul meu (unul din ... (vezi toată discuția)
Ip-ul este gdpr daca e asociat cu un nume de profilul de netflix? Alex1010 Alex1010 Fostul sot imi acceseaza ilegal contul de Google, Facebook si Instagram. Am obtinut confirmarea odata ce am vazut ca e acelasi IP cu cel folosit de profilul ... (vezi toată discuția)
Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in google ... tratiousemainapeniumiceat tratiousemainapeniumiceat Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in Google Play acum 4 luni. Am adaugat acelasi joc pe Facebook si am primit 2 email-uri de la ei in ... (vezi toată discuția)