avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la aceeași ...

Buna ziua!
Sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la aceeași instituție, până acum am.beneficiat de 21 zile de concediu de odihna/an. Însa în acești ani, am stat în creștere copil de trei ori( la fiecare copil cate un an). Întrebarea mea este daca pot beneficia de cele 25 zile CO în condițiile acestea? Se consideră aici concediu maternal vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 25 Mai 2023
Pentru CCC nu se acorda concediu de odihna.

Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului paternal, concediului de risc maternal, concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, concediului de îngrijitor şi perioada absenţei de la locul de muncă în condiţiile art. 152^2 se consideră perioade de activitate prestată.

Prin urmare, perioada de CCC nu este prevazuta in textul Codului Muncii ca perioada de activitate prestata pentru care se acorda CO.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legat de suspendarea contractului de ... iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Am o intrebare legat de suspendarea contractului de munca pentru concediu paternal. Acesta suspendare influenteaza calculul anual de zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna pentru perioada ccc petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Un angajat a intrat in concediu crestere copil la data de 02.05.2014 si a revenit la serviciu la data de 03.09.2015. Pentru ce perioada beneficiaza ... (vezi toată discuția)