avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire.Detin moștenire de la tatăl meu 1/5 teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire.Detin moștenire de la tatăl meu 1/5 teren și casă ...

Moștenire.Detin moștenire de la tatăl meu 1/5 teren și casă împreună cu mama care are 3/5 și sora mea care cat mine 1/5. Menționez că terenul a fost al bunicului din partea tatălui. Tata și mama au construit casa pe teren fără să fie proprietari, Succesiunea după bunic s.a făcut când tatăl meu era pe moarte,cu 3 săptămâni înainte .Mama a locuit singură în casă timp de 15 ani după decesul tatălui până acum când are 90 de ani.Recent s.a hotărât să cedeze partea ei nepoatei,fiica sorei mele.In această situație eu o să pierd partea de moștenire după decesul ei? Nu contează că terenul casei a fost moștenirea tatălui meu de la bunicul meu? Ce pot să fac in această situație?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 05:43, 1 Iunie 2023
Nu știu cum ați ajuns la cotele acelea, dar nu cred ca sunt corecte.
În orice caz, fiecare dintre dvs este proprietar exclusiv pe cota sa și poate dispune liber de ea, fără acordul celorlalți.
Dvs rămâneți cu cota moștenită de la tată, iar dacă mama decide sa dea cota ei nepoatei, este decizia dânsei.
In final, dvs veți fi coproprietar împreună cu nepoata.
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament ... moni22 moni22 Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament detinut de parinti, mama a decedat. Eu am trei surori si eu trebuie sa trimit o procura pentru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)