avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bună ziua!
Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces cu cîțva ani a făcut testament. În testament declară: că este văduvă și în afară legatarului mai are doi copii, și scrie că : ,,întreaga mea avere mobilă și imobilă pe care o voi avea la data decesului meu las în parte ½ pentru fiul meu (fratele) și nepoatei mele de fiică, instituindu-le legatari cu titlu universal,,. Nici după decesul mamei nu a fost făcut succesiune. Fratele (legatar) a decedat anul acesta.
Casa părintească a fost moștenit de la bunici,de către tata, nu au construit împreună. La oficiu de cadastru sub numărul respectiv terenul pe care este casa ,apare ca teren agricol din anul 1845. Demersurile sunt începute, topograful a măsurat casa, curtea și terenul care aparține de imobil și este în curs de rezolvare, să avem carte funcțiară. Întrebările mele sunt:
1. Testamentul era făcut fără știrea mea și a sorei și fără succesiunea făcută după tata, am și eu dreptul la moștenire?
2. Dacă am dreptul la moștenire, cum se împarte între mine și sora mea ( fiind fratele legatar decedat anul acesta, era necăsătorit, fără familie, fără copii)?
3. Nepoata are dreptul la moștenire după testament fără succesiune după tata ? ( mai sus am menționat că nu era făcut succesiune nici după tata, decedat în anul 2008 și nici după mama decedat în anul 2014)
4. Terenurile agricole: păşuni,fîneţe, tereni arabil cum se împarte , (toate aceste terenuri sunt pe numele tatei) ?
Mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri tobescu tobescu As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)