avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dividende pentru acțiuni la Terapia?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dividende pentru acțiuni la Terapia?

Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am primit decât o singura data 25 lei dividende pe acțiuni in2000 / 2001 ,iar de atunci nici un leu ,ce se intimpla cu acțiunile mele și vine si-a însușit dividendele pana n ziua de azi???
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:40, 18 Martie 2024
Mergeți la Banca Transilvania și solicitați dividendele cuvenite pe baza buletinului.
Aveți dreptul doar la dividendele care s-au alocat pentru ultimii 3 ani, daca firma a avut profit. Restul s-au prescris (le-ati pierdut) dacă nu v-ati interesat sa le ridicați personal. Nu mai trebuie sa stați pasiv și sa va vina acasă.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cum pot recupera Dividentele Terapia restante și cum pot să devin moștenitor al mamei mele fiind vie și al Tatălui meu fiind Decedat
Dividendele acordate și neridicate în timp de 3 ani următori, se prescriu și rămân ca venit la firma.
În urma decesului unui titular al acestor acțiuni trebuie ca atunci când faceți succesiunea sa treceți în masa succesorala și aceste acțiuni. Ele se vor regăsi în certificatul de moștenitor. Ulterior trebuie sa contactați firma sa întrebați cum sa procedați ca să fie înscris și în registrul acționarilor actualizarea aceasta de proprietar prin moștenire.
Fiind o firma care nu se tranzacționează la bursa, nu știu dacă treaba asta o face Depozitarul central sau altcineva.
Pana nu faceti acsta, nu puteti ridica dividende pentru actiunile decedatului.
Deci contactați serviciul acționariat de la firma.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni mostenite Farkas Traian Farkas Traian In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ... (vezi toată discuția)
Actiuni firma mare Madalin196 Madalin196 Buna ziua,am si eu o intrebare... primit o instiintare ca mama mea care a decedat avea niste actiuni cum se dadeau pe timpul revolutiei la o firma. Doar ca nu ... (vezi toată discuția)